Bursa’nın parlayan yıldızı Kestel Belediyespor

1952’de Çilekspor adıyla yola çıkan, Kestelspor adıyla 3.Lig’de boy gösteren, Kestel Belediyespor adıyla da büyüyüp 15 branşta 2 bin sporcuya ulaşan dev bir ordu…

Bursa’nın parlayan yıldızı Kestel Belediyespor

Osman GÜNEŞ

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, ‘Sporcu sayısıyla beraber tesis olarak da çoğalan bir ilçeyiz. Amacımız, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve Kestel’i bir spor merkezine dönüştürmek’ dedi. 

 

Bursa futbolu 105 yılını geride bıraktı…  Çok önemli kulüpler doğdu bu topraklarda… 

Kimisi zaman içinde kayboldu kimisi mücadelesine devam etti. İşte o mücadelesine devam eden bir kulüp var bugün sayfamızda; KESTEL BELEDİYESPOR… 

Bursa’nın en köklü kulüplerinde… 1952 yılında Kestel Çilekspor adıyla sahalara çıktı… Ardından yeşil beyazlı kulüp 3.Lig serüvenine başladığında Kestelspor adını aldı… Ve son olarak da Kestel Belediyespor olarak değişti.  

YENİ BAŞLANGIÇ

1997-98 sezonunda ilk kez 3 Lig’e çıkan, 2002-2004 sezonunda da aynı başarısını gösteren Kestel Belediyespor, çok fazla tutunamadı. Bölgesel Amatör Lig tecrübesinin ardından geçen sezon Süper Amatör Küme’ye geriledi. Bazen bu tür gerilemeler yeni başlangıçların fitilini ateşler… İşte Kestel Belediyespor da yeniden eski günlerine dönmek için sağlam bir altyapıyla yola çıktı. Tüm kategorilerde takım oluşturarak başarının altyapıdan geçtiğini benimsedi.  

PIRIL PIRIL YÖNETİM

Süper Amatör Lig’de grubunda lider olan Kestel Belediyespor, bu yıl Bölgesel Amatör Lig’e ardından da 3.Lig’e doğru yelken açtı. Selim Yolgeçen başkanlığında; Taner Gallevci, Hüseyin Keşanlı, Mahmut Öztimur, İbrahim Işık, Ali Tombaş, Tuncay Akdemir, Burhan Tutuş, Ahmet Eraslan, Kamil Yıldız, Engin Taşdemir, Cemalettin Deligöz, Samet Saçan, Fuat Kurt, Rıfat Amil, Ersel Pehlivanoğlu, İbrahim Erden, Hasan Çakal, Şahamettin Bakır ve Salih Çalık’tan oluşmuş pırıl pırıl bir yönetim kurulu var. 

HER KESTELLİ’NİN GÖREVİ

Kulübe büyük katkı sağlayan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, 65 yıldır ayakta duran kulübe desteğin her Kestelli’nin görevi olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: 

‘İlçemizin güzide kulübü 1952 yılında Çilek spor olarak kuruldu. Bu da Kestel halkının spora verdiği desteğin bir göstergesidir. Kulübümüzde 15 branşta 2 bin civarında gencimize, sağlıklı ortamlarda, uzman antrenörlerimizle spor yaptırıp faydalı bireyler olmaları için çaba gösteriyoruz.’

TESİSLERİMİZ ÇOĞALDI

‘İlçemizde 4 adet kapalı spor salonu, ilçe merkezinde 3 adet çim futbol sahası, bağlı mahallerimizde 14 ayrı çim futbol sahamız var. Sporda yaptığımızın karşılığı olarak milli formayı taşıyan sporcular yetiştirdik.  Yapımı devam eden buz hokeyi salonu Türkiye’de sadece birkaç şehirde var. Yakın zamanda ilçemizde de olacak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve ilçemizi bir spor kenti yaparak gençlerimize spor yaptırmak için çeşitli branşlarla hizmet veriyoruz.’

HER BRANŞTA SPORCU

Kaymakam Ziya Polat da, ülkenin geleceği olan gençlerin vatanını milletini seven sağlıklı birer birey olarak yetişmesi noktasında önemli hizmetler verildiğini kaydederek, ‘Halk eğitim kursları ile ilçede sporu tüm branşlarda her dönemde yaptırmak amaç ve gayesindeyiz. Öncelikle ilçe bünyesindeki dinamikleri harekete geçirerek, gençlerin spor yapması ve alt yapının sağlanması gerekliği, kendi yetiştirdiğimiz gençlerle hedefe ilerlemeyi kendimize yol olarak belirledik’ dedi. 

BAL’A ÇIKMAK İSTİYORUZ

Kestel Belediyespor Başkanı Selim Yolgeçen ise, “Kulüp olarak futbolda olduğu gibi tüm branşlarda başarılı ve ahlaklı sporcular yetiştirmek istiyoruz. Tekrar Bölgesel Amatör Lige yükselmek amacındayız. Kestel olarak ilçemizi her platformda başarıyla temsil ettiğimizi düşünüyorum’ diye konuştu. Kestel Belediyespor futbol takımlarını, Teknik Sorumlu İsmail Vurgun, antrenör Orhan Gümüşkaya, kaleci antrenörü Metin Kurt, altyapı antrenörleri Recep Güneş, Barış Arıncı ve Yılmaz Eriş çalıştırıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X