Bursa’nın pideli köftesi neden bu kadar lezzetli? Ustası açıkladı…

Bursa’da yöresel lezzetlerin vazgeçilmezi pideli köfte nasıl yapılıyor? İşte püf noktaları…

Bursa’nın pideli köftesi neden bu kadar lezzetli? Ustası açıkladı…

Tarihi Kayhan Çarşısı’nda dönere alternatif olarak ortaya çıkan pideli köfte, sadece Bursa’da yapılıyor.

Sıcak pide üzerine köfteleri yerleştirip, domates sosu ve keçi tereyağı ile servis edilen pideli köftenin sunumuna isteğe göre yoğurt, domates ve biber ekleniyor.

İskender kebap, tahinli pide, cantık, kestane şekeri gibi farklı yöresel tatlara sahip olan Bursa’nın damak tatlarından biri olan pideli köfte, yiyenlerin vazgeçilmez lezzeti haline geliyor.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X