Bursa’nın potadaki temsilcisi geriden gelip 102 sayı attı!

Tofaş, 12 sayı geriye düştüğü maçta Bodrumspor’u 20 sayı farkla mağlup etti. Taraftarının da desteğiyle evinde üst üste üçüncü galibiyetini alan mavi yeşilliler, çarşamba günü Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde UCAM Murcia ile oynayacağı maç öncesinde moral depoladı.

Bursa’nın potadaki temsilcisi geriden gelip 102 sayı attı!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz TOFAŞ, 12. hafta maçında sahasında konuk ettiği Çağdaş Bodrumspor’u 102-82 mağlup ederek sahasında üst üste üçüncü, bu sezonki 6. galibiyetine imza attı. Nilüfer’deki Tofaş Salonu’nda oynanan maçın ilk bölümünde 12 sayıya geriye düşen Bursa ekibi, daha sonra etkili oyunuyla bir ara 30 sayıya kadar çıkarttığı mücadeleyi 20 sayı farkla kazanmayı başardı. Konuk Bodrumspor’un ilk çeyreği 30-18 önde tamamladığı mücadelede TOFAŞ, soyunma odasına 51-47 gitti.

SIRA MURCİA’YA GELDİ

Üçüncü çeyreğin başında 3 dakika boyunca rakibine sayı şansı vermeyen mavi yeşilliler son periyota 81-54 önde girdi. Orhun Ene, final periyotunda genç oyuncularına şans verirken, Bursa ekibi 102-82’lik skorla parkeden galibiyetle ayrılmanın sevincini taraftarıyla yaşadı. TOFAŞ’ta J.J. O’Brien 25 sayı; Austin Wiley 20 sayı-14 ribaund; Omar Prewitt 16 sayı; Tolga Geçim ve Özgür Cengiz 12’şer sayı kaydetti. Mavi Yeşilliler, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba günü saat 20.00’de sahasında UCAM Murcia ile kozlarını paylaşacak. TOFAŞ, ligde ise 24 Aralık Pazar günü deplasmanda Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak.

Depremzede çocuklara yeni yıl hediyesi

TOFAŞ-Çağdaş Bodrumspor maçında geçtiğimiz şubat ayında yaşadığımız deprem felaketinde zarar gören çocuklarımıza yeni yıl hediyesi olarak gönderilmek üzere atkı, bere ve peluş oyuncak toplandı. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun çağrısı sonucu Bursalı basketbol severler kampanyaya destek vererek yanlarında getirdikleri atkı, bere ve peluş oyuncakları kulüp yetkililerine teslim etti. TOFAŞ Basketbol A Takım oyuncuları da maç öncesi ısınma bölümüne yanlarında getirdikleri oyuncaklarla parkeye çıkarak kampanyaya destek verdi. Destek kampanyasında toplanacak tüm atkı, bere ve peluş oyuncaklar Hatay’daki çocuklara ulaştırılacak.

MAÇIN KARNESİ

SALON: Nilüfer Tofaş

HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Ayşe Nur Yazıcıoğlu, Çağlar Özkan

1.PERİYOT: 18-30 Ç.Bodrumspor

DEVRE: 51-47 Tofaş

3.PERİYOT: 82-54 Tofaş

TOFAŞ: Özgür Cengiz 12, Cassius Winston 8, Cem Küçüközkan, Tevfik Akdamar, Omar Prewiett 16, Batın Tuna, Tolga Geçim 12, Can Çevikel, J.J.Obrian 25, Zeljko Sakic 9, Austin Wiley 20, Mustafa Kurtuldum

ÇAĞDAŞ BODRUMSPOR: Dominic Artis 17, Chris Warren 4, Amar Alibegovic 16, Fatih Cantitiz 9, Hakan Yapar 2, Ben Moore 13, Ahmet Düverioğlu 9, Cavit Ege Havsa 7, Jaron Johnson 5

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X