Bursa’nın riskli ilçesine kentsel dönüşüm projesi!

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Şükrü Deviren, “Bursa’nın Geleceği” programında yeni dönem projelerini ve yatırım planlarını açıkladı.

Bursa’nın riskli ilçesine kentsel dönüşüm projesi!

Melis EVCİMEN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Şükrü Deviren, seçilmesi halinde kentte gerçekleştireceği hizmet ve projelerini olay.com.tr’de açıkladı…

Gemlik’in deprem gerçeğini unutmadan, kentin siluetini değiştirecek projesini açıklayan CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Şükrü Deviren, “Mevcut Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan’ın hazırlatmış olduğu Türkiye birinciliğini almış bir projemiz var. ‘Kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm projesi’ kentin siluetini değiştirecek bir proje olacak…  Gemlik’i Yeni Mahalle’den başlayarak tek tek yapı stoklarını incelenecek. Doktor Ziya Kaya Mahallesi’nde, Osmaniye mahallesi, Hamidiye Mahallesi’nde, Kayhan Mahallesi’nde yapı stoku iyi olmayan mahalleler var. Acilen boşatılması gereken binalar var. Boş, atıl durumda olan Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi var. Riskli mahallelerin içerisinde yer alan  vatandaşlarımızın tahliyeyi kabul etmesi durumunda, onları hastanemizde misafir edeceğiz…Geldiğimiz gün itibariyle çalışmalarımıza  başlayacağız. Deprem olduktan sonra konteynerler kurulur… Bizde dedik ki vatandaşlarımız canlarından mallarından olmadan yaralanmadan biz onları konteyner kente yerleştirelim. Yine aynı hastanenin yakınındaki 20- 25 bin dönümlük boş araziye belki bir iki hafta çalışıp düzenleyip alt yapısını oluşturup konteyner kent inşa etmeyi planlıyoruz. Bu konteyner kent 3 bin kişinin barınabileceği, sağlık ocağının olacağı, kadın ve erkek hamamı bulunan, çocukların zaman geçirebileceği sosyal alanların ve kafeteryaların olduğu bir yerleşim olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X