Bursa’nın sağlık haritası çıkarılıyor

İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’ Projesi çerçevesinde il genelinde sağlık taraması yapacak.

Bursa’nın sağlık haritası çıkarılıyor

Söz konusu tarama çalışmalarında, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ ve 10. Kalkınma Planı’nda yer alan, başta zayıflık/şişmanlık durumu, fiziksel aktivite durumu gibi bazı risk faktörleri ve bazı sağlık parametrelerinin, besin tüketimi örüntüsü değerlendirilecek. İl Sağlık Müdürü tarafından koordine edilecek tarama çalışmaları kapsamında Bursa’da 28 Eylül – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 870 kişi ile görüşmeler yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Türkiye’de beslenme sorunlarına yönelik; etkin, yararlı, sürdürülebilir besin ve beslenme plan ve politikalarının hazırlanabilmesi, uygulanabilmesi, izlenebilmesi için güvenilir nitelikte tarama verilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla yapılan taramada belirlenen kişilerden genel bilgiler, antropometrik ölçümler, hastalık durumu, fiziksel aktivite durumu, beslenme alışkanlıkları, besin tüketim sıklığı, besin güvencesi, besin destekleri, besin tüketim durumu verileri elde edilecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X