Bursa’nın sağlık üssü yükseliyor

Nilüfer Doğanköy’de 745 dönüm arazi üzerine yapılan 1.355 yataklı dev sağlık üssü Bursa Şehir Hastanesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa’nın sağlık üssü yükseliyor

Doğanköy’de inşaatına devam edilen Bursa Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastanenin tamamlanmasıyla birlikte ilin ve bölgenin 3.basamak sağlık hizmetleri alanında büyük ölçüde rahata kavuşacağını söyledi. 

Şehir Hastanesi’nin sadece Bursa’nın değil, bölgenin bir ihtiyacı olarak tasarlandığını vurgulayan Dr. Akan, “Hastanemiz, Bursa’nın her sene artan nüfusu göz önüne alındığında, geniş kapsamlı düşünülerek bölgesel nitelikte hizmet verecek şekilde tasarlandı. Tamamlandığında Bursa ve çevre illerine hizmet veren entegre bir sağlık kampüsü kazanmış olacağız” dedi. 

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Bursa başta olmak üzere çevre illerle birlikte hali hazırda toplam 5 milyon nüfusa 3. basamak sağlık hizmeti vermekte olduğunu belirten Dr. Akan, “Bu bölgemizde artık 3.basamak sağlık hizmetleri alanında hizmet verecek daha büyük bir hastane gerekiyordu. Şehir Hastanesi tamamlandığında Yüksek İhtisas Hastanesi’nin ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bu yükünü büyük ölçüde hafifletecek”  şeklinde konuştu.

Hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel ortaklığı kapsamında inşa edildiği bilgisini veren Dr. Akan, hastanenin dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile yalnızca bulunduğu bölgenin değil, Avrupa’nın da sayılı hastaneleri arasında yer alacağının altını çizdi.

 

2019’DA HİZMETE GİRECEK

Bursa Şehir Hastanesi’nin 1355 yatak kapasitesine sahip olacağına dikkat çeken Dr. Akan, sağlık üssünün 301 yataklı genel hastane, 264 yataklı onkoloji hastanesi, 197 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 275 yataklı KVC hastanesi, 200 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve 18 psikiyatri yatağından oluşacağının bilgisini verdi. 

Hastanenin içerisinde yaklaşık 216 yoğun bakım yatağı bulunacağının altını çizen Dr. Akan, “Bunun yanı sıra yaklaşık 22 adet yenidoğan yoğun bakım yatağı, 45 ameliyathane ve 369 poliklinik odası yer alıyor. Kampüs içerisinde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemizin inşaatında sona gelindi. Ana binamızda ve diğer bloklarda da çevre düzenlemeleriyle beraber inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bursa Şehir Hastanesi, 2019 yılı içerisinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X