Bursa’nın şansı: Sağlıkta ‘marka kent’ ve ‘sağlık turizmi’ için hazır

Zaman zaman yeri ve ulaşımı tartışılsa da pandemide Bursa’nın en büyük şansı Şehir Hastanesi oldu. Kurumdan yetişip 10 yılı İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere 24 yıl sağlık yöneticiliği yapan Dr. Özcan Akan da sağlık yatırımları ve altyapısının önemine dikkat çekti. Bursa’nın artık sağlık sunumunda marka kent olması gerektiğini vurgulayan Dr. Akan, yatırımlar ve Bursa’nın sağlık planlamasına dikkat çekerken, sağlık turizminden de hak ettiği payı alması gerektiğini söyledi…Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’nın şansı: Sağlıkta ‘marka kent’ ve ‘sağlık turizmi’ için hazır

Hafta içinde… 10 yılı İl Sağlık Müdürü olmak üzere, kurumun en alt kademesinden başlayan yönetici geçmişiyle Bursa sağlığına 24 yıl hizmet veren Dr. Özcan Akan çay içimi uğradığında sohbetimiz Bursa’nın sağlık yatırımları ve sağlık altyapısı üzerine gelişti.

Sohbet ederken…

“Şehir Hastanesi pandemide Bursa’nın şansı oldu. Olmasaymış Bursa’nın işi çok zormuş” deyip gözlemimizi paylaştık.

Sonra da…

“Bursa’nın sağlık stratejisi ne olmalı?” diye sorduk.

Dr. Özcan Akan da…

Sağlık yatırımları ve altyapı planlamasına emek vermiş dönemin yöneticisi olarak düşüncesini söyledi:

“Bursa; birinci, ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetleri altyapısını tamamlamış ve sağlık hizmeti sunumunda stratejik eylem planını yapmış en başarılı iller arasında.”

Bakışı şu:

“Bursa artık, sağlık hizmetleri sunumunda marka kent olmayı hedeflemeli ve sağlık turizminde hak ettiği yere gelmeli.”

Şunun altını çizdi:

“Bu hedefler için gerekli olan Türkiye’nin en iyi Şehir Hastanesi’ne sahip. Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas ve Eğitim Hastanesi Türkiye’nin en kapsamlı hastanelerinden biri.”

Ardından…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Sn.ÖZCAN beye şunu soruyorum.Şu anki yere yaplan hastahane Savaş İstihkamın oraya önce yapılsa ve yol için ekstradan 2-3 milyar daha para harcamak ve bu hastahaneye ulaşmak için ekstra yolücretine katlanmak zorunda kalmasa idi hem çalışan hemde hasta ve yakınları daha isabetli olmazmıydı.
    Yapılana değil,yapılanın plansızca,yaptırılma şekli ve milli ve ülke ile insanımızın menfaatleri yeteri kadar düşünülmüyor.

    Geçmişte yapılana karşı olanalr dahi şimdi karşı çıkmıyor.Yaptırışış ve ülke,milletin ali menfaatlerinin düşünülmemesine itirazlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X