‘Bursa’nın sesini daha gür duyuracağız’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, göreve gelmesinin ardından Bursa’ya ilk ziyaretinde Bursa’nın sesinin Ankara’dan daha gür duyulması için çalışacaklarını söyledi.

‘Bursa’nın sesini daha gür duyuracağız’

RABİA DENİZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yeni açıklanan kabinede Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından Bursa’daki ilk ziyaretinde coşkuyla karşılandı. İlk olarak Vali İzzettin Küçük’ü  ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Bu görevin kendisine değil, Bursa’ya verilen bir önemin göstergesi olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bizler AK Partililer olarak bu kurumsal yapının hangi mevki veya makamda görev alırsak alalım her türlü görev şeref ve onurun üzerindedir. Bugün bana da böyle bir görev nasip oldu. Bu bayrak değişimidir. Aynı gayretle çalışmalarıma devam edeceğim. El birliği ile başta Bursa, sonra Türkiye olmak üzere inşallah hayırlı işlerde bulunmayı Allah bize nasip etsin” diye konuştu.

SİNİR UÇLARIMIZA DOKUNUYOR 

Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar da yaptı. Türkiye’nin son yıllarda önemli süreçten geçtiğini, demokrasiye, milli iradeye ve egemenliğe dönük yoğun saldırı altında olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, aynı masa etrafında dünyanın geleceğinin konuşulduğu dostlardan da gerekli desteği alamadıklarını vurguladı. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptırımları ile alakalı sorulan soruya da yanıt veren Çavuşoğlu, “Mescid-i Aksa bizim çok mukaddes bir mekanımız. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için hassas olduğumuz bir bölge. İsrail yıllardan beri burada terör estirmeye devam ediyor. Son olarak Mescid-i Aksa’ya girişlerin engellenmesini ve dünkü cuma namazının kılınamaması hakikaten İslam dünyasının tüm birimlerini başını iki elin arasına alıp düşünmesi gerekiyor. Bu İslam dünyası ve bizim sorumluluğumuzda. Üzerimize düşeni, birliğimizi, beraberliğimizi, ufkumuzu aynı hedefte birleşirsek üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bizim sinir uçlarımıza dokunan bu hususu, tüm insanımızın, milletimizin, kalbinde imanı olan herkesin bu sızıyı hissettiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız gerekli açıklamaları yaptı. Bende İsrail’in biran önce bu ablukayı kaldırmasını ve bizim kutsalımızdan elini çekmesini istiyorum” dedi. 

BURSA’NIN MARKALAŞMA SÜRECİ DEVAM EDECEK

Çavuşoğlu, Valilik’in ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bundan sonra da Bursa’nın markalaşma sürecini devam ettireceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, bütün yatırım ve planlamaları, Ankara ile koordineli bir şekilde kararlılıkla gerçekleştireceklerinin altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Valilik ve Büyükşehir Belediye ziyaretlerinin ardından öğle namazını kılıp, Emirsultan Türbesi’nde dua etti. İl Başkanlığı’na giderken Çavuşoğlu’nun makam aracının tüm kırmızı ışıklarda tek tek durduğu görüldü. Çavuşoğlu’nun konvoydaki polislere trafik akışının kesilmemesi için talimat verdiği öğrenildi.

Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda teşkilatıyla bir araya geldi. Kalabalık bir parti grubunun karşıladığı Çavuşoğlu, tecrübeyle beraber değişimi ruhuna yansıtan bir parti olduklarını vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ziyaretlerin ardından Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde Bursalılarla sohbet etti, esnafla bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X