Bursa’nın tarih kokan projesi Bakanlık gündeminde

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın Mudanya’nın tarihi projesi Myrleia ilgili düşüncesini köşesine taşıdı…

Bursa’nın tarih kokan projesi Bakanlık gündeminde

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Tartışmasız… Mudanya antik tarihin en önemli merkezlerinden. İznik kadar bilinir olmasa da, Mudanya sahillerinde Anadolu’nun ilk antik limanından antik kiliselere pek çok tarihi eser var.

Geçmişteki adıyla…

Myrleia’dan günümüze uzanan tarihi taçlandıran, cumhuriyete giden yolun açıldığı Mudanya Mütarekesi oldu.

Nitekim…

AK Parti Mudanya Adayı Gökhan Dinçer’in seçim çalışmalarına destek vermek için Mudanya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan hem ziyaretlerde, hem turizmcilerle buluştuğu iftarda çok önemli mesajlar verdi.

Mesajlarda…

Mudanya’nın Myrleia’dan Mütareke’ye tarihinin turizm potansiyelini Bakanlık gündemine aldıklarını söylemesi önemli.

Gökhan Dençer de; Turizm Bakanlığı’yla birlikte yapacakları tarih ve turizm projeleriyle Mudanya’nın hak ettiği değeri bulacağını söyledi.

 

Türkyılmaz’ın armağanı: Rota Myrleia

Hayri Türkyılmaz… 2014 ve 2019’da seçilerek 10 yıl Mudanya Belediye Başkanlığı yaptı. En önemsediği konulardan biri, antik dönemdeki adıyla Myrleia’yı ortaya çıkarmaktı.

Bu kapsamda…

Görevinin son döneminde, Rota Myrleia adıyla Mudanya tarihine ışık tutan kitap bıraktı.

Kitabın danışmanlığını Prof. Dr. Mustafa Şahin, proje koordinatörlüğünü Sevgi Ursavaş, editörlüğünü Rabia Deniz, görsel yönetmenliğini Harun Karanfilci üstlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X