Bursa’nın tarihi binasından dünyaya yayılan mezunlar!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği’ni yeni başkanı Murat Demir ve ekibinin projelerini bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’nın tarihi binasından dünyaya yayılan mezunlar!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Altıparmak’ta… Bugün Osmangazi Kaymakamlığı olarak kullanılan tarihi binada 1970 yılında eğitime başlayan Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi kente dokunan, toplumu etkileyen okullardan biri.

O yıllar…

Altıparmak’ta günlük yaşamı hareketlendiren, giyim mağazaları ve öğrencilerin gittikleri kafelerle sosyal mekanları arttıran BİTİA 1974’te ilk mezunlarını verdi.

1975’te…

İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi adıyla Uludağ Üniversitesi iki kurucu fakültesinden biri oldu. 1982’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını aldı.

Geçen süreçte…

65 bin öğrenci mezun etti. O mezunlar 1990’da kısa adı BİMED olan Bursa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği’ni kurdular.

Kurucu başkanlığını Kasım Çapraz’ın üstlendiği, kurucuları arasında Mehmet Erbak, Hüseyin Özdilek, Kemal Kandemir, Halis Ertürk, Mehmet Ali İnan gibi isimlerin yer aldığı BİMED’in 13 Aralık’taki kongresinde Murat Demir yeni başkan seçildi.

Dün de…

Demir ve yönetiminden Canan Cihan, Ümit Yaşar İren, Özgecan Demirtaş, Ali Erdoğan, Süleyman Güzey ziyaretimize geldiler.Çizgilerini BİMED Başkanı Murat Demir şöyle açıkladı:

Siyaset üstü, ama siyasete etki eden derneğiz. Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, il-ilçe yöneticileri arasında çok sayıda mezunumuz var.”

Mezunları arasında vali ve kaymakamlar olduğunu vurgulayıp şunu paylaştı:

Norveç’te tanıştığım Adalet Bakanlığı yüksek bürokratının İİBF mezunu çıkınca çok şaşırdım. Ayrıca İngiltere, Almanya, Amerika, Avustralya ve pek çok Avrupa ülkesinde mezunlarımız bulunuyor.”

Hedefleri şu:

Fakültemiz eğitim kalitesinin artması, derslik kazandırılması, burs olanaklarının arttırılması için çalışacağız. BİMED Ekonomi Zirvesi planlıyoruz. BİMED Akademi ile toplumsal sosyal fayda sağlayacağız.”

Şunu da ekledi:

3 ilde şubemiz var. Dünya ülkelerinde de örgütleneceğiz.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X