Bursa’nın tarihi çarşılarında bayram yoğunluğu

Alışveriş için en fazla ilgiyi 600 yıllık geçmişi olan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Kapalı Çarşı ile Uzun Çarşı ve Tuz Pazarı Çarşısı görüyor.

Bursa’nın tarihi çarşılarında bayram yoğunluğu

Alışveriş için en fazla ilgiyi 600 yıllık geçmişi olan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Kapalı Çarşı ile Uzun Çarşı ve Tuz Pazarı Çarşısı görüyor.

Son iki günde şeker, çikolata, kahve, lokum, kuru yemiş ve kolonya gibi ikramlık ürünlerle üst seviyeye ulaşan alıveriş nedeniyle esnaf, bayrama özel kampanya ve indirimler yaptı.

İkramlık ürünlerin satıldığı tezgahlar, en yoğun günlerinden birini yaşadı. Çocuklarına bayramlık, misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyenler kesesine uygun tezgah aradı. Fiyatları kontrol eden vatandaşlar, ihtiyacı olan ürünü aldı.

Giysi, ayakkabı, hediyelik eşya, çikolata, şeker, lokum, kolonya, kahve ve kuru yemiş tezgahlarındaki fiyat çeşitliliği Bursalıların ilgisini artırdı. Çarşıdaki hareketlilik, esnafın yüzünü güldürdü.

Tuz Pazarı’nda 20 yıldır bayramlık şeker ve çikolata satan Orhan Çağlayan, yaptığı açıklamada, son bir haftadır bayram şekeri satışı yaptıklarını söyledi.

Tatilin 9 gün olması dolayısıyla geçen senelerdeki gibi bayram yoğunluğunun olmadığını ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

“Satışlarımız geçen yıllara göre biraz azaldı. Fiyatlar da son 5 senedir aynı. Misafire sunulan ve kalitesi iyi olan şekerler son 5 yıldır 15 liradan satılıyor. Çikolatada 1-2 lira gibi oynama var. Fiyatlar hemen hemen aynı. Çikolatalar 15 liradan başlıyor. Kalitesine göre 35 liraya kadar çıkıyor. Şekerler de 8 liradan başlıyor 15 liraya kadar çıkıyor.”

Çağlayan, mağdur olmamaları için vatandaşları merdiven altı yerlerden alışveriş yapmamaları konusunda uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X