Bursa’nın tarihi ilçesinin değişimi! Yatırımda birinci…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçesine yapılan yatırımları anlattı… Detayları Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, kaleme aldı.

Bursa’nın tarihi ilçesinin değişimi! Yatırımda birinci…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Binlerce yıllık geçmişi var… M.Ö. 12. yüzyılda Misiler’le başlayan tarihçesinde Bitinya’dan Bizans’a uzanan öykü, Osmanlı döneminde Mihalıç’la ilerledi. Fatih’in Komutanı Karaca Bey’in adıyla da ölümsüz bir kente dönüştü.

İşte…

Tarihten gelen Karacabey şimdilerde yeni hedeflerle geleceğe hazırlanırken; 2 dönemdir Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın hedefleri ve verdiği sözlerle de bu değişim sürüyor.

Örneğin…

2014’te ilk seçildiğinde, Karacabey’in geleceğinin 3T olduğunu söylemişti: Tarım, turizm, teknoloji.

Tarım kenti Karacabey soğandan domatese Türkiye’nin tarım ambarı olarak misyon üstlendi. Turizmde atılan adımlarla Karacabey’in sesi duyuruldu. Teknoloji ve istihdam da en yeni sanayi bölgesi TEKNOSAB’la yaşama geçti.

Nitekim…

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’la, medya yöneticileri ve yazarlar olarak Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında yaptığımız sohbetin konusu, geleceğe dönük değişim oldu..

Bu değişimi anlatırken “en fazla yatırım alan ilçe” olduklarını söyleyen Özkan, ova köyleri ve Boğaz Yolu’nun “Geçmiş dönem milletvekili Mustafa Esgin’in gayretleriyle” yapıldığını anımsattı.

Kritik bir vaat de şu:

“Görecik Barajı 50 yıllık  efsaneydi. Vaad ettik, dönemimizde gerçekleşti. İnşaatı devam ediyor. Karacabey ve Bandırma’ya hizmet verecek Yeşildere Barajı da bitmek üzere.”

Önemsediği bir nokta da şu:

“TOKİ’nin Bursa’ya yapacağı 8 bin 650 konutun 4 bin 316’sı Karacabey’de.”

Günümüzde…

Turizmin önemli parçası haline gelen kamp-karavan için Yeniköy sahilindeki düzenlemeyi anımsatan Özkan, otoparklarla kent yaşamına gelen düzeni anlattı

Tarım nedeniyle ilçe merkezinde çok olan traktörler için de 10 bin metrekarelik Tarım Park yaptıklarını, bu sayede ilçe merkezine traktör girmediğini söyledi.

Taşlık Mahallesi’nde kurulan güneş enerji santrali farklı yatırımlardan biri. “Kadınlar spor yapsın” diye yapılan spor salonları da Karacabey’in farkı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X