Bursa’nın trafik sorunu meclis gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Bursa Bölge Müdürlüğü Temmuz 2017 rakamlarında gözler önüne serdiği Bursa’daki trafik karmaşasını TBMM gündemine taşıdı.

Bursa’nın trafik sorunu meclis gündeminde

Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği önergede, yılın ilk altı ayında Bursa’da 816 bin olan olan motorlu taşıt sayısının yakın gelecekte trafik kargaşasının ne kadar büyüyeceğinin ve işin içinden çıkılmaz bir hal alacağının bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Aydın, “TÜİK verilerine baktığımızda Bursa’da araç sayısının 2010’da 539 bin, 2013’te 643 bin, 2014’te 681 bin, 2015’te 733 bin, 2016’da 788 bin ve 2017’nin ilk altı ayında 816 bin olduğunu görüyoruz. Bu verilerle birlikte trafik kazalarındaki artış da tehlikenin boyutunu açıkça gösteriyor. TUİK’in rakamlarına göre 2016 yılında Bursa’da meydana gelen trafik kazalarının sayısı 6.633. Bu kazalarda 10.259 kişi yaralanırken, 212 yurttaşımız da yaşamını yitirdi. Trafik karmaşası Bursa’da yaşayanlar için bir çeşit terör; ama bu terör kimseyi ilgilendirmiyor. İstatistik bu ağır tablonun bir an önce giderilmesini şart koşuyor” dedi.

Aydın, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti;

“Bursa ilindeki büyük bir soruna dönüşen trafiğin,  kalıcı metotlarla çözümü için bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu konuda yerel yetkililerle bir koordinasyon çalışması yapılmakta mıdır? Vatandaşımızı bu çileden kurtaracak ve can güvenliğini sağlayacak modern analizler incelenmekte midir? Gelişmiş ülkelerdeki metropol kentlerde alınan önlemler araştırılmakta mıdır?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X