Bursa’da turistlerin gözdesi olan ilçe; Orhaneli…

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, seçim öncesi verdikleri vaatlerin büyük bölümünü yerine getirdiklerini, yatırımlarda yüzde 95’i aşan gerçekleşme oranına ulaştıklarını söyledi.

Bursa’da turistlerin gözdesi olan ilçe; Orhaneli…

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt,  “4,5 yılı aşan bir hizmet serüvenimiz oldu. 10 yıldır Orhaneli ilçemize hizmet etmekteyiz. İlçemizin gelişmesi için çok güzel hizmetler yaptık. Nakış nakış işledik. İlçeyi yakından tanıyan biriyim. Biz göreve başladıktan sonra bir motto koyduk. İlçemizi nasıl geliştirebiliriz nasıl tanıtabiliriz diye. Doğanın ve doğal insanların şehri Orhaneli olsun istedik. Bunun yanında ek ilave olarak çalışmalarımız devam ediyor. 2 ana başlığımız var. Birincisi turizm, ikincisi tarım. Bunlar birbirini destekleyen şeyler. Traking yollarının belirlenmesi, Sadağı kanyonu aktif hale getirilmesi rafting yapılması. Rafting parkurumuza 3 yıl içinde 21 bin kişi geldi. Sadece bu yıl 9 bin kişiye ulaştı.

Bir şeyler yaptığımızda iyi düzeyde karşılığı oluyor. Kalabalık şehirlerde insanların istediği şey doğa ve sakinlik, stresten uzak bir yaşamı insanlar özlüyor. Bursa’daki tüm yöneticilerimizin dikkat etmesi gereken konu termal turizmdir. Orhaneli bu konuda çok zengin bir yer. Dağ bölgesinde özellikle doğanın bu kadar güzel olduğu bu alanda bu turizmi daha iyi düzeyde yaparız. İnşallah Orhanelimiz daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

RAFTİNG

Marmara Denizi’ne dökülen toplam uzunluğu 20 kilometreden fazla olan Kocasu Çayı’na bağlı olan Orhaneli Rafting parkurunun açılışını 5 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirdik. Rafting spor tesisleri sayesinde kısa zamanda çok sayıda yerli-yabancı turisti ilçemizde ağırladık. Marmara Bölgesi’nin tek olma özelliği olan, 8 kilometre uzunluğa sahip Orhaneli Rafting parkurunda 12 adet rapit bulunmaktadır. Rafting parkurumuzu ziyaret edenler adrenalini en güvenli şekilde yaşıyorlar. Sadece hafta sonları değil hafta içi de yaz-kış macera severlerin ilgisinin yoğun olduğu bu spor dalın bizim için çok önemli. Gençlerimiz Milli Rafting sporcularımızın, tecrübeli öğretmenlerimizin eğitimlerinden geçip lisans almakta ve bu şekilde de Orhaneli Rafting’te istihdam edilmekteler. Ayrıca Kocasu Deresi olta balıkçılığı için de ilgi görmektedir.

TARİHİ BEYCE PAZARI

Tarihi Beyce pazarımız 700 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Her salı günü bereket duasıyla açılır ve vatandaşımıza çay ikram edilir. Orhaneli’nin verimli topraklarında kendi elleriyle ektiği, biçtiği    tamamiyle organik ürünlerini yerli halk burada satmakta ve yerli halktan ise burada hiçbir yer işgal ücreti alınmamaktadır. Zeki Müren’in söylediği “A Fadimem, hadi senle kaçalım, Beyce pazarına, dükkân açalım” diye türkü yazılan Pazar Tarihi Beyce pazarımızdır.    Doğanın ve doğal insanların şehri Orhaneli’ye dalından organik ürünler bulmak isteyenleri bekleriz.

BEYCE DOĞAL YAŞAM SPOR MERKEZİ

Doğamızı korumak kaidesiyle, insanlara yeşil alanlarımızı açmak istiyoruz. Maceracıların jumping, paintball gibi hayvan severlerin at biniciliği gibi, kampseverlerin karavan ve çadır alanı gibi birçok örnekle arttıracağımız istekler var. Orhaneli bunların hepsine cevap verebilecek bir bölge. Eko turizm projemizde ilk etapta 1 restoran, 2 katlı kır evi, 15 adet bungalov evler yapıldı.    Akabinde toplam 45 adet bungalov ev tamamlanmış olacak.    İlçemize gelen misafirler ile Orhanelimizin tanınırlığı artacak. Ayrıca geleneksel olarak sürdürdüğümüz Karagöz Çilek Kiraz Yaban mersini Ahududu Festivali ve Orhaneli Kamp ve Karavan Festivali de bu alanda yapılmaktadır.

BAŞKANLIK KONUTU KÜLTÜR EVİ OLDU

Önceki dönemlerde belediyemiz tarafından yapılan başkanlık konutunu kullanmayıp Orhaneli Kültür Evi’ne dönüştürüyoruz.    Binanın zemin katını Orhan İli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimize tahsis ederek orada yöresel ürünlerimizi sürdürülebilir kılmak, kadın istihdamı sağlayıp ev ekonomilerine destek olmayı istiyoruz. Yine aynı binanın 3. Katını KODA derneğine tahsis ettik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlerle kırsalda kalan öğrenciler için etkin öğrenme süreçlerinin gerçekleşmesi adına çalışmalar yapan çok önemli bir dernek.

DOST ELİ MAĞAZASI

Doğanın ve doğal insanların şehri güzel ilçemizde sosyal belediyecilik anlamında hizmetlerimize devam etmekteyiz. Bu hizmetlere devam ederken tek amacımız gönüllere erişebilmektir. Gönül belediyeciliğini en güzel şekilde yapmak üzere Dost Eli Mağazamızı açtık. Mağazamızda her yaş grubuna hitap edecek giyim-ayakkabı bulunmakta, bizlere veya ilgili kurumlara başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıfır kıyafet temin ediyoruz. Bunların yanında engelli araçların tamiri, engelli vatandaşlarımızın ulaşımı dahil olmak üzere pek çok farklı alanda vatandaşlarımızın yanındayız. Mağazamızın çalışmaları kapsamında yeni doğan bebeklere doğum hediye kutularımızı ulaştırıyoruz. Dost Eli Mağazamız sayesinde gönülden gönüle akan bir bağ oluşturuyoruz.

GÖYNÜKBELEN GÖLCÜK YAYLASI GENÇLİK KAMPI

Marmara Bölgesi’nin en büyüklerinden olması planlanan Göynükbelen Gölcük Yaylasına yapılacak olan gençlik kampımızın çalışmalarına başlandı.    Gençlik Kampımız ile gençlerimiz hem yeteneklerine göre eğitim alacaklar hem de birçok farklı alanda kendilerini geliştirme fırsatı elde edecekler.

BEYCE MEYDAN KAFE

İlçe merkezinde her yaşa her zamana hitap edecek Beyce Meydan Kafe açıldığından bu yana hemşehrilerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Daha öncesinde atıl durumda olan bina ve çevresini hem meydan güzelleştirme hem de alanı etkin bir şekilde hemşerilerimizin hizmetine sunmak için Beyce Meydan Kafe ile alanı aktif hale getirdik. Gençlerimizin, vatandaşlarımızın kaliteli zaman geçirmesi adına çalışmalarımız devam ediyor.

SADAĞI KANYONU

Orhaneli doğal güzellikleriyle bambaşka bir yer. Şöyle ki Orhaneli merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Sadağı Kanyonu’na yerli ve yabancı turistlerin ilgisi yıl boyunca devam ediyor.2021 yılı içerisinde 4 milyon turistin ağırlandığı Sadağı Kanyonu 12 km uzunluğundadır. Gelen misafirlerimizi ağırladığımız bir köy evimiz var ayrıca gelen misafirlerin aileleri ile vakit geçirip piknik yapacağı altyapı da mevcut. Yaz kış her dönem ilginin çok yüksek olduğu bir yer. Kuş cıvıltıları eşsiz yeşilliklere sahip Sadağı Kanyonu tarihsel- kültürel açıdan da bir öneme sahip. Kanyona gelen misafirlerimizin daha etkin ağırlanması her ihtiyaçlarına cevap bulacak şekilde bir sosyal tesis düzenlemesini programımıza aldık.    Çünkü Orhaneli doğa güzellikleriyle yeni keşfedilen bir yer bu sebeple de her geçen gün gerek yerli gerekse yabancı pek çok turistin uğrak noktası oldu.

ŞEHİTLİK-MİLLET BAHÇESİ

Orhaneli kültürel mirasının yanı sıra tarihsel açıdan da büyük bir öneme sahip. Çanakkale Savaşında en çok şehit veren ilçe Orhanelidir. Doğanın ve doğal insanların şehri Orhanelinin vefakar halkı gerek cephede gerek orduya teçhizat yardımı ile farkını ortaya koymuştur. Günümüzde ise bize düşen atalarımızın cephede verdikleri mücadeleyi ilçemize kazandıracağımız şehitlik ile kalıcı hale getirmektir. Bu amaç ile bizde; içerisinde çelik zırhı delen birbirine sarılmış iki adet çınar ağacının heykelinin olduğu devasa bayrak direkleri ve özel mermer şehit anıt mezarlarının yer aldığı Orhaneli Şehitlik Anıtı projemizin çalışmalarına başladık.

KÖY KONAKLARI-HALI SAHA

Kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın her anlamda ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile köy konakları yapılmaya başlanmıştır. Vatandaşlarımızın hizmetine Akalan Köy Konağı açılmıştır, Firoz ve diğer köylerimiz başta olmak üzere çalışmalar devam etmektedir.

OTO GALERİCİLER SİTESİ

Oto Galericiler Sitesi projemizi galeri siteleriyle ilgili kanun düzenlemesinden sonra aksiyon alıp burada atıl durumda olan otoparkımızı Oto Galericiler Sitesi’ne dönüştürerek toplamda 32 adet dükkhanı ticaretle uğraşan vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bu proje sayesinde hem belediyemize gelir elde edilmiş hem de ilçemizde araç ticaretinin hızlandırılmasının yolu açılmıştır.    Bu dönüşümü Bursa’da söz konusu kanundan sonra ilk gerçekleştiren belediye olmanın mutluluğu içindeyiz.

3. ETAP TOKİ

Doğanın ve doğal insanların şehri Orhaneli her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Gelişip ve büyüyen Orhaneli halkına Toki projesi kapsamında 1. Etapta da 151, 2. Etapta 142 konut kazandırılmıştır ve 3. Etapta ise 268 konut kura ile sahiplerine kavuşturulacaktır. Bu sayede pek çok vatandaşımız uygun ödeme koşullarından yararlanacak ev sahibi olacaklar.

GÜNEY BÖLGESİ EVSEL KATI ATIK AKTARMA TESİSİ

Orhaneli’de çöp ve duman kokusu tarih oldu. Orhaneli merkezde oturan vatandaşlarımızın 35 yıllık kötü koku ve hava kirliliği problemini çözüme kavuşturduk. Bazı hizmetler vardır, çok dikkat çekmez ama bulunduğu bölgenin çevre ve toplum sağlığı için hayati önem taşır işte o öneme sahip Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma Tesisi Orhanelimizde hizmet vermeye başladı. Çöp kokusu ve duman gibi milletimizi bezdiren çevre sorunu son buldu.

 

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X