Bursa’nın uçağına 23 satın alma teklifi

Dünyanın sayılı havacılık ve uzay sanayi fuarları arasında gösterilen ‘Aero Friedrichshafen Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda, Bursalı B Plas’a ait AQUILA’nın (Kartal) ‘211 GX’ model uçakları için 23 satın alma teklifinin yapıldığı bildirildi.

Bursa’nın uçağına 23 satın alma teklifi

Gökçen Grubu bünyesindeki B Plas’tan yapılan açıklamaya göre, 36 ülkeden 606 firmanın katıldığı ve yüzlerce yeni model uçağın sergilendiği fuarda, kısa zaman önce Alman uçak firması AQUILA’yı satın alan B Plas’ın kuyruk kısmında Türk-Alman bayrakları işlenmiş uçakları ilgi gördü. İlk kez bir Bursa firmasının katıldığı fuarda, uçak devleriyle yarışan AQUILA’nın, ‘211 GX’ modelini 4 bin 820 ziyaretçi yakından inceleme fırsatı buldu. AQUILA’nın bu modeli için 23 satın alma teklifi yapıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen, ilk kez çıktıkları dünya vitrininde gösterilen yoğun ilginin kendilerine büyük moral verdiğini belirtti.

YENİ MOTOR YOLDA

AQUILA uçaklarının 95 oktan normal benzinle çalıştığını aktaran Gökçen, ”Son derece ekonomik, yüksek performanslı, sağlam, teknolojik, ergodinamik, özel kompozit yapısı, dizayn, üretim, servis ve yedek parça olanaklarıyla bu uçakların çok sayıdaki uluslararası yetki sertifikasyonları da var” ifadelerini kulandı. Gökçen, özellikle uygun bakım maliyetiyle diğer firmalara fark attıklarını, önümüzdeki haftalarda yeni motor ve modelleri kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X