Bursa’nın yatırımlarla büyüyen ilçesi; Karacabey…

Karacabey’in modern yaşanabilir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, nüfusa göre en fazla yatırım alan ilçenin Karacabey olduğunu söyledi. Doğumdan ölüme kadar vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Başkan Özkan, AKUT’un ana operasyon merkezinin Karacabey’de olacağını söyledi.

Bursa’nın yatırımlarla büyüyen ilçesi; Karacabey…

Hatice KAN

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Olay Medya’yı ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ziyarette; Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, köşe yazarları ve yöneticilerle bir araya gelen Başkan Özkan, Karacabey’de hayata geçirdikleri ve hedefledikleri projeleri anlattı.

İlçeye değer katacak yatırımların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da hız kesmeden çalışmalara devam ettiklerini belirten Özkan, nüfusa göre en fazla yatırım alan ilçenin Karacabey olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri 2014’te tarımsal, teknolojik ve turizm yatırımları olmak üzere 3T vizyonu ile yola çıktıklarını kaydeden Başkan Özkan, “Tamamlandığında 50 bin kişiye istihdam sağlayacak ve ilçemizin sınırları içerisinde yer alan TEKNOSAB’da bazı fabrikalar üretime başladı. Karacabey’in 30 yıldır çözüme kavuşmayan ova köylerinin yolu, Karacabey Boğaz Yolu, bizim dönemimizde yenilendi. Bir diğer sorun olan Gölecik Barajı’nda da inşaat çalışmaları devam ediyor. Gölecik Barajı tamamlandığında 46 bin dekar arazi sulanacak, 15 milyon metreküpte içme suyu sağlayacak. Tarımsal sulama ihtiyacına cevap verecek olan Yeşildere Barajı da şu an bitme aşamasında. Bir baraj bitmeden ikincisini başlatan tek yeriz” şeklinde konuştu.

TOKİ’NİN YARISI KARACABEY’E…

Sosyal konut projesi kapsamında Bursa’da yapılacak olan 8 bin 650 konutun 4 bin 316 adedinin Karacebey’e yapılacağını da vurgulayan Başkan Özkan, “UEDAŞ ile işbirliği yaparak elektrik kesintilerine sebep olan havai elektrik hatlarını yüzde 90 oranında yer altına alınması sağladık. Elektrik alt yapısı en sağlam ilçe Karacabey oldu. Öte yandan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına alt geçit çalışmaları yapıldı. Alt yapı yenileme çalışmalarına hız vererek, kanalizasyon hatları tamamlandı. İçme suyu şebekesi ve yağmur suyu şebekeleri de yenilendi. Yeniköy’e BUSKİ tarafından yaklaşık 75 milyon TL bedel ile arıtma tesisi inşaatı başladı” diye konuştu. İnşaatı devam eden bir çok çalışmanın kısa sürede bitirileceğinin müjdesini veren Başkan Özkan, “Keşlik ve Doğla mahallelerimize hizmet veren Keşlik Gölet’e 12 ay boyunca su aktaracak kanal inşaatı devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız yeni itfaiye binası hizmete girdi. Kültür merkezimizin inşaatı devam ediyor. Aralık ayına kadar bitmesi hedefleniyor” dedi.

MEZAR YERİ ÜCRETSİZ TEK İLÇE…

Mezar yeri parası almayan tek ilçe olduklarının da altını çizen Başkan Özkan, “Yeni gasilhane yaptırdık. İlçemizdeki mezarlıkları devretmedik, mezarlık hizmetlarini kendimiz yapıyoruz. İlçemiz için önemi büyük olan sahillerimiz içinde çalışıyoruz. Düzenlemelerini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptık. Yeniköy’e 47 adet konaklama tesisi ve kamp ve karavan alanını hizmete soktuk” açıklamalarında bulundu. Otopark probleminin çözümü noktasında da yatırımlar yaptıklarını dile getiren Özkan, “300 araçlık katlı otopark kazandırdık. 5 farklı mahallede 3 bin 600 metrekarelik açık otopark alanları kamulaştırma yapılarak faaliyete geçirildi, vatandaşlarımız bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanıyor. Kent içinde yer işgal eden tarım araçlarının park edilmesi için tarımpark alanlarını yaptık” ifadelerini kullandı. Uludağ Üniversitesi’ne her gün ücretsiz ulaşım hizmeti verdiklerini vurgulayan Özkan, AKUT’un ana operasyon merkezinin Karacabey’de olacağını da duyurdu.

‘Doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanındayız’

Başkan Özkan ilçedeki diğer projeleri de şöyle sıraladı: “İhtiyaca cevap veremeyen kademe binasını günümüzün gereksinimlerine göre modernize ederek yeniden yaptık. Karacabey Belediyesi olarak ‘Atık Getirme Merkezi’ni tamamlayarak faaliyete geçirdik. Taşlık Mahallemize GES santrali kurarak kalıcı bir gelir sağladık. Gelişen Karacabey’in ihtiyaçları için aldığımız yeni 45 araçla birlikte toplam 112 araçlık filomuzla halkımızın hizmetindeyiz. Kiralık araç kullanmayan nadir belediyelerden biriyiz. Gençlik Merkezi inşa etttik. Spora ve sporcuya tam destek spor yatırımlarına devam ediyoruz. Karaca Park 300 dönümlük bir alan onu toparlıyoruz ona fonksiyonlar yüklüyoruz. Sportif tesisler yapıyoruz. Göreve geldiğimizde 1 branş vardı bunun yanına 21 branş daha ekledik. Lisanslı sporcu sayısı biz geldiğimizde 280 civarındaydı şimdi ise 11 binlere yükseldi. Her evden bir lisanslı sporcu çıkarmayı hedefliyoruz. Kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz de devam ediyor. Bizim, ‘doğum, düğün, defin’ olmak üzere 3D felsefemiz var. Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sevgi mağazamız ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. Aşevimiz ile birlikte hergün 1500 kişiye yemek dağıtıyoruz. Kazandırdığımız sosyal tesisler var, bakım onarım çalışmalarını sürdürüyoruz. Ev tadilatları ile 120 vatandaşımızın ev tadilatlarını gerçekleştirdik. Karacabeyimize asfalt üretim tesisi kazandırdık. Asfaltsız yol kalmayacak. Kırsalda parke çalışmalarımız sürüyor. Karacabey modern yaşanabilir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X