Bursa’nın yaz ve hafta sonu denize koştuğu Mudanya’ya trafik önlemi

Yaz ve hafta sonlarında Mudanya’da yaşanan trafik sorununa çözüm için hazırlatılan proje UKOME Alt Komisyonu’nun gündeminde.

Bursa’nın yaz ve hafta sonu denize koştuğu Mudanya’ya trafik önlemi

Yaz mevsiminin yanı sıra havanın güzel olduğu hafta sonları deniz havası almaya gelenlerle büyük bir trafik kaosu yaşayan Mudanya için çözüm projesi ilk kez masada.

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın bu soruna çözüm için hazırlattığı projenin UKOME Alt Komisyonu’nun gündemine alındığını aktarıyor.

Bursa’nın yaz ve hafta sonu denize koştuğu Mudanya’ya trafik önlemi

Herkes biliyor… Bursa merkezde yaşayanlar deniz havası almak istediklerinde en yakın sahil olan Mudanya’ya koşuyorlar. Yolun yakın ve güzel olması da bu ilgiyi arttırıyor.

Ne var ki…

Bu ilgi de Mudanya’da ciddi bir trafik sorununa yol açıyor.

Yaz mevsimleri zaten trafik yoğunluğu yaşayan Mudanya, artık her mevsim güzel havalarda hafta sonları girilemeyen ve çıkılamayan kente dönüşüyor.

Bunun yanında…

Yakın zaman öncesine kadar yazlık sahil beldesi özelliği taşıyan Mudanya, kente yakınlığı nedeniyle ana yerleşim merkezleri arasına girdi. Yazlık evler de son yıllarda hızla kalıcı konuta dönüşüyor.

Yazları 400 bin kişinin yaşadığı Mudanya’nın sürekli nüfusu 90 bine yaklaştı.

O bakımdan…

Mudanya’ya gidiş geliş trafiği artık kış aylarında da arttı ve sabah işe gidip akşam Mudanya’ya dönenlerle trafik yoğunluğu oluştu.

Bu gelişmenin getirdiği yoğunluk yaz ve hafta sonu trafiğiyle birleştiğinde Mudanya için trafik kâbusu ortaya çıkıyor.

İlçeye giriş yolu olan ve İskele Meydanı’ndan başlayan yol trafiği taşıyamıyor ve daha Burgaz Kavşağı’ndan itibaren trafik tıkanıyor.

İşte…

Bu sorunun çözülmesi için geçen yıl Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çözüm için bu kez proje üreterek harekete geçti.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X