Bursa’nın yeni cezaevi bu ilçeye taşınıyor! Proje ihalesi tamamlandı…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın yeni cezaeviyle ilgili sıcak gelişmeyi kaleme aldı…

Bursa’nın yeni cezaevi bu ilçeye taşınıyor! Proje ihalesi tamamlandı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın yeni cezaevinin yerine ilimizin bir çok ilçesi talip oldu. Bunların içinde dağ ilçeleri kadar diğer ova ilçelerimiz de vardı.

Sonunda, Adalet Bakanlığı’nın Orhaneli’nde karar kıldığını biliyorduk. Buna ilişkin gelişmeleri daha evvel bu sütunlardan aktarmıştık.

Geçenlerde Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ile konuşurken, o projenin akıbetini sorduk. Başkan Aykurt, Bursa’nın yeni cezaevinin kendi ilçesine yapılması konunusunun netleştiğini, açık ve kapalı olmak üzere ilçesinde kabul gören iki ayrı yerde inşaa edilecek yeni cezaevlerinin proje ihalesinin de tamamlandığını söyledi.

Bu son gelişmeyle dağdaki ve ovadaki diğer ilçelerin cezaevi talepleri de böylece suya düşmüş oldu.

Başkan Aykurt, Adalet Bakanlığı yöneticilerinin Orhaneli’de kendilerine sunulan alternatif yerlerden ikisinde karar kıldıklarını ve toplamda bin 500 kapasiteli açık ve kapalı cezaevlerindeki bu sayının daha da artabileceğini dile getirdi.

Orhaneli’ne yapılacak iki yeni cezaevi ile ilçenin daha da hareketleneceğini, bunun esnafa da katkı sağlayacağının altını çizen Başkan Aykurt, “Bu konuda hazırlıklarımızı yapmıştık. Orman’dan tahsisli yerler için daha evvel çalışmalarımızı tamamladık. Proje ihalesinin ardından da kısa sürede yapım ihalesine çıkılmasını bekliyoruz” dedi.

Diğer yandan;

Adalet Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinde, Türkiye’nin değişik illerinde yapılacak yeni yeni cezaevi projelerinin yapımına 13 milyar liralık ödenek konduğunu öğrendik.

Bakanlık bütçesinde öngörülen bu rakamın bir kısmının Bursa’daki Orhaneli açık ve kapalı cezaevleri için de kullanılması bekleniyor.

Cezaevi projesinin biz de ilçe ekonomisine getirilerinin olacağını düşünüyoruz. Çok taliplisi olan o proje için Dağ yöresinin daha uygun bulunduğu anlaşılıyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X