Bursa’nın yeni sağlık üssüne ilk harç!

Sönmez ailesinin katkılarıyla Acemler’de yaptırılacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin temeli Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı.

Bursa’nın yeni sağlık üssüne ilk harç!

AYKUT GÜNGÖR

Sönmez ailesinin desteğiyle Acemler’de inşa edilecek, içinde onkoloji, devlet hastanesi ve kadın doğum ve çocuk hastanesinin bulunacağı 450 yataklı, 450 milyon liraya mal olacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin temeli dün törenle atıldı. Törene, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Devlet eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, Bursa milletvekilleri, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 3-4 yıl içerisinde Türkiye’deki bütün sağlık yatırımları ve kamu binalarını 2023 vizyonuna uygun şekilde en mükemmel hale getireceklerini belirterek, “Bütününü bu hale getirmiş olacağız. Şehir Hastanelerimiz 5 yıldızlı, otel konforunda herkesin tek yataklı odaları, 35 metrekare alanı ile refakatçilerinin konaklayabileceği ileri teknoloji hastaneler olarak inşa ediliyor”dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün programın başından sonuna kadar büyük desteği olduğunu hatırlatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer bu destek olmasaydı, biz bunların hiç birini gerçekleştiremezdik. ABD bugün kişi başına 9 bin doların üzerinde sağlık harcaması yapıyor. Aynı ABD’de de 30 milyon kişinin sağlık sigortası yok. Hastane kapılarında sürünüyorlar. Türkiye’de de geçmişte böyleydi. Biz her vatandaş için yılda 500 dolar sağlık harcaması yapıyoruz. Sağlıkta da 15 yıl sonra dönüşümün ikinci fazına başlıyoruz. Türkiye’de bütün adım ve hamleler için, güçlü bir Türkiye ve güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. Bunun için 16 Nisan’da karşınıza geleceğiz. Güçlü Türkiye’nin istikrarla yola devamı için karşınıza geleceğiz. 16 Nisan bu açıdan Türkiye’nin önünü açan yepyeni bir gün olacak” dedi.

DESTEK 75 MİLYONA ÇIKTI

Sönmez ailesine teşekkür eden Akdağ, “Bir hayır işlerseniz, herhangi bir şekilde millete güzel bir iş yaparsanız, millet sizi unutmuyor. Onun için kıymetli Ali Osman Sönmez’i Bursalılar unutmadılar. Onun zamanında yaptığı hizmetler adına bugün de kendisinin ismi yaşayacak. Sönmez ailesi bağışı 60 milyona çıkardı. Ancak biz konuştuk, onların da rızasını alarak 75 milyon liraya çıkardık. Bu hastane büyük bir yatırım. Buraya içine koyacağımız cihazlarla beraber en az 450 milyon lira yatırım yapacağız. Sönmez ailesinin katkısı çok önemli. Kendisine bütün Bursalılar adına şükranlarımı takdim ediyorum” diye konuştu.

BURSA’NIN 50 YILINA KATKI SAĞLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin Bursa’nın sağlık alanında 50 yıllık geleceğine katkı sağlayacağını belirterek, “Bursa’nın bütün ilçelerinin neredeyse tamamının sağlık sorunlarını çözdük. Şehir Hastanesi’nin temeli atıldı. İnşallah bir yıl içinde hizmete girecek. Bursalı işadamları başta Celal Sönmez, gerçekten vermek için hayırlı işlere vesile olmak için gayret ediyorlar. Her türlü fedakarlığı yapıyorlar. İnşallah güçlü güvenilir istikrarlı yönetimlerle Bursa’mız da ülkemiz de geleceğe daha güvenle yürüyecek” dedi.

EĞİTİME VE SAĞLIĞA YATIRIM ÖNEMLİ

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise, “Görüş davranışlarını örnek aldığım kişiler  oldu. Dedem ve babam benim örneklerimdi. Daha sonra eğitim dönemimde Mustafa Kemal Atatürk ilke ve prensipleri Yunus Emre ve Mevlana’nın insana yapılan hizmetin hakka yapılan hizmet olduğu düşünceleri, daima yol göstericim oldu. Babamdan aldığım bu vasiyeti ve hasleti ben de çocuklarıma ve torunlarıma ifade ediyorum. Eğitime ve sağlığa yapılacak yatırımlar önemlidir. Yaşantımız süresince bekçiliğini yaptığımız bu değerleri harcamam gerektiğini öğreten nineme ve dedeme ve babama bu konuda beni teşvik eden eşime ve çocuklarıma, ilkeleri ile öğrettikleri ile öğretmen ve arkadaşlarıma, hayatta örnek aldığım 3 büyük şahsiyeti de şükranla yad ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, sağlıkta büyük reformlar gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Bursa’mızın en önemli ihtiyaçlarından biri Muradiye’deki memleket hastanesi. Bakanlıkla çalışıyoruz. Yerini çözelim. Memleket hastanesini aşağı indirelim. Önceden burası dağın eteğindeydi, şimdi başta metro güzergahı olmak üzere daha aşağı indirelim. Biz de ne katkı gerekiyorsa destek verelim diyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından temel atma butonuna Bakan Akdağ ve Müezzinoğlu ile birlikte, milletvekilleri, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eşi Ümran Sönmez, çocukları ve torunları hep birlikte bastılar.

750 yataklı hastanede, odaların yarıdan fazlası tek kişilik olacak. 124 adet yoğun bakım, 289 adet destek üniteleri de dahil olmak üzere poliklinik, 8 yürüyen merdiven bulunacak. 2 bin 222 araçlık otapark da yapılacak. Çekirge Hastanesi de buraya taşınacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X