Bursa’nın yeni turizm merkezi burası olacak! O mahallelere yeni plan…

‘Mudanya’nın Anayasası’ adını verdikleri plan çalışmalarının bugünkü meclise geleceğini belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Tirilye dahil Eğerce, Esence, Mesudiye, Söğütpınar mahallelerini kapsayan 334 hektarlık alanda imar planı çalışmasını tamamladık. Burada Mudanya’nın kimliğine ve tarihine özgü, bir kent planlaması ortaya çıkacak” dedi.

Bursa’nın yeni turizm merkezi burası olacak! O mahallelere yeni plan…

Derya DEMİR PINAR
Görevde bulunduğu 8 yılı değerlendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tamamladıkları plan çalışmaları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Türkyılmaz, ‘Mudanya’nın Anayasası’ adını verdiği planlama çalışmalarının bugünkü meclise geleceğini söyledi.

Türkyılmaz, “Tirilye ve sonrası diye adlandırdığımız, Tirilye dahil Eğerce, Esence, Mesudiye, Söğütpınar mahallelerini kapsayan 334 hektarlık alanda imar planı çalışmasını tamamladık. Mudanya’nın kimliğine ve tarihine özgü, bir kent planlaması ortaya çıkacak. Mudanya geleceğe sağlıklı ve çağdaş bir yapılaşmayla taşınacak. Bugünkü meclisimizin gündeminde planlar komisyona havale edilecek. Komisyon çalışmaları bittikten sonra meclise tekrar gelecek. İstiyoruz ki o planlar yapılsın ve bu kent planlı bir şekilde geleceğe taşınsın. Tirilye ve sonrası turizm bölgemiz, çok katlı yapıların olmadığı sevimli ve doğayla bütünleşik, insanca yaşanacak çağdaş bir bölge olacak. Bu bölgeye yine doğaya uygun konaklama tesisleri yapacağız. Gelen turistler burada konaklayacak bunun yanında bölge halkı da ekonomik yönden olumlu etkileyecek” diye konuştu.

‘80 dönüme ayçiçek ve buğday ekeceğiz’
Mudanya’da toprağın bereketinin hakça paylaşıldığını da vurgulayan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Belediyemize ait arazi ve parklardan topladığımız zeytinleri zeytinyağı haline getiriyor, Zeytin Dalı’na kayıtlı ailelerimize dağıtıyoruz. Son üç yılda 2 bin 355 kişiye 16 bin 633 litre zeytinyağı dağıtımı yaptık. Şimdi de Balabancık Mahallesi Çalılık mevkiinde belediyeye ait 80 dönümlük arazimize ayçiçeği ekeceğiz. 8-10 ton ayçiçek yağını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Ardından buraya buğday ekerek, una dönüştüreceğiz. Böylelikle ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Halk Bahçesi projemiz ile mevsimlik tüm sebzeleri yetiştireceğiz. Vatandaşla birlikte bakımını yapacağız. İhtiyaç sahipleri bahçeye giderek dalından kopardığı sebzeyi yiyebilecek. Ayrıca Halk Bahçesi projesi kapsamında ailelerin vakit geçirebileceği sosyal tesis de yer alacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X