Bursa’nın yeni üniversitesi öğrencilerin gözdesi!

Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Bursa’ya kazandırılan Mudanya Üniversitesi, 11 Ekim’de ilk öğrencileriyle eğitime başlayacak. Bu kapsamda Çağrışan bölgesinde kurulan Üniversitenin tanıtımı düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

Bursa’nın yeni üniversitesi öğrencilerin gözdesi!

Derya Demir PINAR
Mudanya Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndaki (YKS) başarısını anlatan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, üniversitenin eğitime başlayacağı ilk yılda büyük ilgi gördüğünü söyledi. Açılan 7 programın 6’sında tercih edilme başarı sıralamasında ilk 5’e girdiklerini kaydeden Gıyasettin Bingöl, “Lisans programlarından endüstri mühendisliği, psikoloji ve hemşirelik bölümlerinde kontenjanlarımız yüzde 100 doldu. Meslek yüksek okulumuzun ilk ve acil yardım, tıbbi görüntüleme teknikleri, fizyoterapi, anestezi programlarında da yüzde 100 doluluk oranını yakaladık. Bakıldığında psikoloji bölümü bulunan 46 üniversite arasında 5’nci, endüstri mühendisliği bölümü bulunan 19 vakıf üniversitesi arasında 4’ncü, hemşirelikte 45 vakıf üniversitesi arasında 24’ncü sıradayız. Meslek Yüksekokulu’nda fizyoterapi bölümü olan 43 vakıf üniversitesi arasında 1’nci sıradayız. YÖK’ün bize verdiği 290 öğrenci kontenjanımızın tamamını doldurduk. Ayrıca üniversitemizin 290 yabancı öğrenci kontenjanı da bulunuyor ve kayıtlarımız devam ediyor” dedi.

“BURSALININ TERCİHİ OLDUK”…
Bu yola, Bursa’da sadece 2 üniversite bulunmasının yetersiz olduğu düşüncesiyle çıktıklarını kaydeden Bingöl, “Aldığımız sonuçlar bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. ‘Mudanya Üniversitesi Bursalıların’ dedik ve Bursalılar da ilk yılımızda bizi tercih ederek bize sahip çıktı. Bursa dışından da Mudanya Üniversitesini tercih eden çok sayıda öğrenci oldu. Bu başarı daha ilk yılımızda büyük güç verdi. Üniversite kurma hayalim 18 yıl önce başladı. Bugün bunu başarmanın gururunu yaşıyorum. Mudanya Üniversitesi hayatımı özeti ve son projem. Neyim varsa Mudanya Üniversitesine vakfettim” diye konuştu.

“EĞİTİME HAZIRIZ”…
Mudanya Üniversitesi’nin özgür düşünen, konuşan, bilim üreten gençlerin eğitim yuvası olacağını dile getiren Bingöl, “Türkiye’nin son kurulan en genç üniversitesi olarak öğrencilerimizle buluşmak için sabırsızlanıyoruz. Biz mükemmel bir iş çıkardık, fiziki şartlarla iyi bir akademik kadro kurduk. Bursalılara layık olmaya çalıştık. Doğa ile iç içe kampüsümüzde, yetkin akademik kadromuz, modern amfilerimiz teknolojik donanımlı laboratuvarlarımız ve sosyal tesislerimizle eğitime hazırız” ifadelerini kullandı.

Butik modelden yürüyecek
Mudanya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Tosun ise dünyanın en başarılı üniversitelerinin butik modelde olduğuna dikkat çekerek, Mudanya Üniversitesi’nin de bu yolda yürüyeceğini söyledi. Tosun, “Mudanya Üniversitesi çok güzel bir noktadan işe başladı. Güzel bir altyapı oluşturduk. İnanılmaz bir öz güvenle ilk döneme başlıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X