Röportaj: Murat GÜNAY
Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER
Bursaspor maçlarına Atatürk Stadı’na giden beylerin eşleri Nilüfer Çiçek Izgara’yı ziyaret ederek güven içinde zaman geçirip köftelerinin tadına bakabiliyorlar.
Ekonomik menüleri, şık dekorasyonu, her daim aynı kalitedeki köfteleri (Çiçek Köfte, Kaşarlı Köfte), VIP odaları ve deneyimli kadrosuyla gurmelerin takibinde olan mekan Ramazan için kapsamlı bir hazırlık yaptı.
Nilüfer Çiçek Izgara’nın deneyimli ve hoş sohbet İşletme Müdürü Eyüp Kayacan, 3 farklı menüyle hazırlandıkları Ramazan için yaratıcı fikirlere sahip bir insan. Yetkili hocaların duaları, mescidlerde namaz imkanı, sıcak atmosferde çağdaş dekorasyonu ve bahçesiyle oldukça iyi bir seçenek gibi gözüküyor. Eyüp Bey ve Restoran Müdürü Habip Eren 2025 yılı Ramazan programları hakkında bilgi verdiler.
Sayın Eyüp Kayacan, Nilüfer Çiçek Izgara Bursa’nın en çok tercih edilen restoranlarından biri haline geldi. Bu ilgi nasıl gelişti anlatabilir misiniz?
Bursa’nın gastronomi tarihinde önemli yeri olan Çiçek Izgara’nın kuruluş yeri Heykel’dedir. Şu anda birden fazla Çiçek Izgara restoranı var ama bizim içinde bulunduğumuz işletme müstakil bir markadır. Nilüfer Çiçek Izgara ayrı bir işletmedir ve sahibi Ahmet Şekercigiller’dir. Ben de bu zarif restoranın işletme müdürü olarak görev yapmaktayım. Buradaki farklılık olarak şunu söyleyebilirim; bizim Çiçek Izgara markasının varoluş motiflerini uygulayan bir duruşumuz var. Rahmetli Hasan Erdihan Hınçalan’ın bizlere bıraktığı çok değerli bir miras var. Misafir odaklı olmayı, köfte ve diğer ürünlerden taviz vermemeyi, en iyi şekilde hizmet sunmayı ilke edinmiş bir işletmeyiz. Heykel’deki lezzetin aynını burada bulmak mümkündür. Kendimiz tattığımızda müşterimize sunmayacağımız ürünü asla servise çıkarmayız.
Temiz, iyi dekore edilmiş ve kokusuz bir mekandayız. Bu konudaki hassasiyeti anlatır mısınız?
Nilüfer Çiçek Izgara sabah 9’da açılır ve kahvaltı servisiyle güne başlarız. Sabah çorbamızın müdavimleri çoktur. Özellikle hafta sonlarında bahçemiz sürekli doludur. Şehrin kalbinde Nilüfer Kavşağında, eski Carrefour AVM’nin ön tarafından bulunan restoranımız için özel bir iç dekorasyon ve ışıklandırma mimarisi tasarlanmıştır. Temizlik en hassas olduğumuz konulardan biri… Hem iç mekandaki temizlik hem de imalat yaptığımız mutfağımızdaki temizlik sürekli kontrol edilir. Güçlü havalandırma sistemimiz sayesinde mekanda koku duyulmaz. Misafirlerimizin kendilerini iyi ve güvende hissedecekleri bir atmosferi sürdürmeye odaklandık ve bunu başarıyla uyguluyoruz. Bizim çok yabancı müşterimiz de var. Şık bir restoranımızın olmasının yanı sıra 4 ayrı birimde rahatlık sunan bir mekanız. Kendimize ait 100 araçlık otoparkımız ve özel toplantılar-yemekler için VIP odamız var. Çocuklu ailelerimiz için özel bir odamız da var.
Siz işletme konusunda deneyimli bir insansınız. Uzun yıllar yüksek kaliteli mekanlarda işletme müdürlüğü yaptınız. Bu titizliğiniz kişiliğinizden mi kaynaklanıyor?
Bu titizlik sorumluluk duygusundan kaynaklanıyor. 9 Eylül Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümünden mezun olduktan sonra 31 yıldır bu işi yapıyorum. Uzun yıllar boyunca birçok kaliteli restoranda işletme müdürlüğü yaparak deneyim kazandım. Bu deneyimlerimi insanlar aktardığım 3 kitap yazdım (Pembe Restoranıma Hoş Geldiniz, Pembe Restoranım Hoşça Kalın, Pembe Restoranım Anekdotlar ve İncelikler). Hedefim, Nilüfer Çiçek Izgara’da hizmet ve ürün kalitesini Bursalılara ve bütün misafirlerimize layık seviyeye çıkarmaktır.
Sayın Kayacan, iftarda sunacağınız menülerin içeriği ne olacak. Biraz ayrıntı alabilir miyiz?
İftariyeliklerimizin yanı sıra tereyağlı mercimek çorbamızı herkese tavsiye ediyorum. Sucuklu Paçanga böreğimizi, yeşil salatamızı sunacağız. Tatlılarımızı da birden fazla çeşitte sunacağız. Üç farklı menüde geleneksel Çiçek Köfte ve Kaşarlı Köftemizi sunarken birinci menüyü Piknik Köfte, ikinci menüyü Karışık Köfte ve üçüncü menüyü Karışık Izgara olarak isimlendirdik. Emektar restoran müdürümüz sevgili Habib Eren ağabeyimiz ile birlikte Bursa’nın lezzet geleneğini farklı bir bakış açısıyla yaşatmaya devam edeceğiz.
Sayın Habib Eren, sizin deneyimleriniz çok değerli uzun yıllar restoran yöneticiliği yaptıktan sonra Nilüfer Çiçek Izgara’da misafirlerinizi karşılıyorsunuz. Buradaki farklı atmosferi sizden dinleyebilir miyiz?
Beyler maça, hanımlar Nilüfer Çiçek Izgara’ya
“Bursa Atatürk Stadı’na çok yakınız. Beyler stada maç izlemeye gidince hanımlar da toplanıp Nilüfer Çiçek Izgara’ya gelerek köfte yiyorlar ve rahatça sohbetlerini burada sürdürebiliyorlar. Herkes birbirinin nerede olduğunu biliyor. Bunun yanı sıra gün içinde hanımların özel toplantıları için birçok oda ve salon seçeneğimiz var. Bu anlamda da çok tercih ediliyoruz. Nilüfer’in kalbinde otopark sorunu olmadan güvenle dinlenebilecekleri bir mekan burası.”
Özgün lezzetleriyle ve özel dualarıyla Nilüfer Çiçek Izgara, Ramazan’da hizmetinizde
“Eşşiz köftesi, Sütlü Kadayıfı ve sinüsleri açan hardalıyla Nilüfer Çiçek Izgara birçok Bursalı ve turistin gözdesi… Ramazanda İftar sofraları için üç farklı menüyle çıkıyoruz. Birinci menümüz 850 TL olarak belirlendi. İkinci menümüz 1.100 TL ve üçüncü menümüz 1.350 TL olarak belirlendi. Her bütçeden insanın iftarı bizimle geçirmesini istedik. Ayrıca gruplara yüzde 10 indirim imkanı sunuyoruz. Ayrıca iftar saatinden 40 dakika önce bir hoca gelerek mekanımızda ramazan sohbetleri yapacak, Kur’an-ı Kerim okuyacak ve canlı ezan okuyacak. Böylece misafirlerimizle birlikte iftarımızı huzur içinde açacağız.”