Bursa’nın yıllardır bitmeyen bu projelerine bölge halkından dikkat çeken mesaj

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın dağ ilçelerini ilgilendiren yol ve tünel projesiyle ilgili bölge insanın gösterdiği ilginç bir tepkiyi köşesine taşıdı…

Bursa’nın yıllardır bitmeyen bu projelerine bölge halkından dikkat çeken mesaj

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yaşamının son 50 yılını bilenler için, Bursa’nın güneyindeki ilçelerin yol sorunu maalesef çözülemedi. Öteden beri, Bursa’nın Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin yol ve tünel istekleri vardı. Çeşitli iktidarlar işbaşına geldi ama AK Parti’nin 22 yıllık güçlü iktidarı da bölgenin bu derdine çare olmadı. Onca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Karayolları Genel Müdürü ve 14. Bölge Müdürü değişti.

Ne yol inşaatları bitti ne başlayan tüneller. Onlarca yıldır bitirilemeyen Dağ ilçeleri yollarının ardından Doğancı Tüneli de sürüncemeye kardı. Zemin ve tavan çökmeler bahane edilerek 2 kilometrelik tünel 8 yıldır tamamlanamıyor. Bölge siyasetçisi parti disiplininden korktuğu için sesini ne bakanlarına ne üst partisinin üst yöneticilerine ulaştırabiliyor. Bırakın Kapıkaya tünellerine başlamayı, Doğancı’yı ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar.

Olan da bölgenin çilekeş insanına oluyor.

Dağ yöresi insanı, zaman zaman yol ve tünellerdeki yaşadıkları haksızlığı, siyasilere, Karayolları Genel Müdürlüğü yöneticilerine ve anlamlı göndermelerle hatırlatıyorlar.

Bursa’da Demiryolualtındaki bir düğünde bölge insanı yine aynı mesajı vermiş. Traktör römorkunun ardına, “Aşkımız Orhaneli yolu gibi hiç bitmesin” diyerek proje ve siyasetteki sorumsuz sorumlulara bir kez daha hatırlatmışlar.

Değişen bir şey olur mu?

Sanmıyoruz.

Nasıl olsa, yol ve tünel projeleri bitmese de, iktidar partisi bölgeden her seçimde yüzde 50’nin üstüne destek almaya devam ediyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X