Bursa’nın yükselen yıldızı Sabiha Köstem

1999 yılında eğitime başlayan okul, son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdi

Bursa’nın yükselen yıldızı Sabiha Köstem

TEOG’da çıkardığı Türkiye birincileriyle eğitimdeki başarısını kanıtlayan Sabiha Köstem Ortaokulu, futbol, voleybol ve atletizmde de elde ettiği sonuçlarla Bursa’dan sonra ülke çapında da ses getirmeyi planlıyor. 

Verdikleri mücadelenin karşılığını almanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Okul Müdürü Mehmet Aydemir, ‘Özellikle sporda voleybol, futbol ve atletizmde Türkiye’nin 1 numarası olmayı hedefliyoruz’ diye konuştu.  

Okullar eğitim yuvaları… Çocukların gelişimi için olmazsa olmaz… Tabii eğitimin yanı sıra kişisel gelişim için çocuklara-gençlere yol gösterici birer kılavuz… Bu eğitim yuvaları içinde son yıllarda hem eğitim hem de sportif başarı açısından Bursa’nın yükselen yıldızlarından birisi de Sabiha Köstem Ortaokulu… 1999 yılında kurulan ve 2013 yılından sonra birçok başarılı öğrenci yetiştiren Sabiha Köstem Ortaokulu, elde edilen sonuçlarla tam bir eğitim yuvası… TEOG’da öğrencilerinin elde ettiği sonuçlarla dikkat çeken okul, sportif başarılarla da göz kamaştırıyor.

TÜRKİYE ZİRVESİNDE

2014’e kadar sayılabilecek çok fazla başarısı olmayan Sabiha Köstem Ortaokulu, özellikle son 2 yıldır TEOG’da alınan sonuçlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış. 2 yıldır Türkiye birincisi çıkaran, bu yıl ise 7 Türkiye birincisi, 9 da Türkiye ikincisi yetiştiren okul, eğitimdeki başarısını kanıtlamış. Eğitim öğretimde göz kamaştıran Sabiha Köstem Ortaokulu sportif çalışmalarıyla da “ben buradayım” diyor. Öğrencileri futbol, atletizm ve voleybolda müsabakalara katılan okul Bursa’da neredeyse kazanılmamış başarı bırakmamış.

AYDEMİR GURURLU

Okul Müdürü Mehmet Aydemir, verdikleri mücadelenin karşılığını almanın gururunu yaşıyor. Aydemir, ‘1800 öğrenciye eğitim veriyoruz… Önceliğimiz inanmak… Çok şükür, hem eğitimci kadromuz hem de öğrencilerimiz çalışarak bir çok başarı elde ediyoruz. Eğitim ve sporu bir arada götürmeye çalışıyoruz. Tabii, okulumuzda bir salon olsa daha fazla başarı elde edeceğimiz düşünüyorum. Elimizdeki potansiyeli en iyi şeklide değerlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle sporda voleybol, futbol ve atletizmde Türkiye’nin 1 numarası olmayı hedefliyoruz’ dedi.  

FUTBOL

Geçtiğimiz yıl Yıldızlar Futbol İl Birinciliği’nde Bursa ekibi olma başarısı gösteren Sabiha Köstem Ortaokulu, Türkiye Şampiyonası finallerine kadar gitmeyi başarmış. Ancak, burada aldığı şanssız sonuçlara rağmen yine de başarısını kanıtlamış. Futbolda hem erkeklerde hem de kızlarda müsabakalar katılan okul, bu yıl erkeklerde Bursa ikincisi olurken, Türkiye Şampiyonası çeyrek finaline kadar gitmeyi başarmış. Kızlarda ise Bursa şampiyonu olan Sabiha Köstem Ortaokulu, Türkiye Şampiyonası çeyrek finalini geçerken, yarıfinalde elenmiş. Çevredeki kulüplerle de işbirliği halinde olan Sabiha Köstem Ortaokulu bünyesinden yetişen 3 futbolcuyu Bursaspor altyapısına gönderirken, Bünyamin Yavaşoğlu’nun Milli Takım’a çağrılmasıyla sevinç katlanmış.

ATLETİZM

Atletizmde de Bursa’daki iddialı okulları geride bırakmış Sahiba Köstem Ortaokulu. Futbolda elde ettiği başarılı sonuçlara atletizmi de katan okul, İl Birinciliği’nde kürsüyü es geçmemiş. Atıcılar Olimpik Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen İl Birinciliği’nde Sabiha Köstem Ortaokulu, Bursa ikincisi olmayı başarmış.

VOLEYBOL

Bin 800 öğrenci mevcudu bulunan Sabiha Köstem Ortaokulu’nun henüz bir salonu yok. Ancak, bahçede yapılan çalışmanın ardından betonla kaplanan alan spora uygun hale getirilmiş. Çizilen sahaların ardından salon sporlarında da başarıyı hedefleyen Sabiha Köstem Ortaokulu, voleybolda istediği sonuçları almaya başlamış. Yıldızlar Voleybol İl Birinciliği’nde başarısını kanıtlayan okul, Bursa şampiyonu olarak rakiplerini geride bırakmış. Bu branşta Yalova’da Türkiye Şampiyonası çeyrek ve yarıfinalinde başarılı olan Sabiha Köstem Ortaokulu, final grubunda ise istediği sonucu alamasa da başarısını kanıtlamış.

SOSYAL FAALİYETLER

Sportif faaliyetlerin yanısıra akademik çalışmalar da yürüten Sabiha Köstem Ortaokulu, düzenlenen sosyal etkinliklerle de öğrencilerinin keyifli zaman geçirmesine imkan sağlıyor. Bilişimle ilgili öğrencilerini yönlendiren Sabiha Köstem Ortaokulu, teknolojik tasarım çalışmalarıyla da öğrencilerine zihinlerini daha geniş kapsamlı çalışma imkanı sağlıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X