Bursa’nın yükünü azaltacak dev proje

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kent içinde faaliyet gösteren plansız sanayi işletmelerinde 180 bin kişinin çalıştığını belirterek, bunun şehre büyük bir yük getirdiğini söyledi.

Bursa’nın yükünü azaltacak dev proje

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kent içinde faaliyet gösteren plansız sanayi işletmelerinde 180 bin kişinin çalıştığını belirterek, bunun şehre büyük bir yük getirdiğini söyledi. Plansız sanayi işletmelerini şehrin dışına çıkartacak KOBİ OSB ile ilgili konuşan Burkay, “Bursa’da toplam sanayi üretiminin yüzde 50’sini  şehir içinde kalmış plansız sanayi işletmeleri yapıyor.  Bu işletmeler de  trafiği kilitliyor. Tarım dışı arazilerde, dağlık kayalık bölgelerde KOBİ OSB’yi kurup, şehir içinde kalan plansız sanayiyi çıkarmamız lazım. KOBİ OSB’nin yanında da iki uydu kent kuralım. Böylece 180 bin işçi şehir dışına çıksın ve şehir büyük bir yükten kurtulsun” dedi.

Kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ilgili de konuşan Burkay, “Yoğun şekilde uzatılmasını istiyoruz. Pandeminin ve işten çıkarma yasağının sürmesi en temel gerekçelerimiz. En azından  yıl sonuna kadar uzatılsın.  İlgili bakanlara uygulamanın 2021’in sonuna kadar devam etmesini ilettik. İnşallah bu ay içinde adım atılır diye umut ediyoruz” diye konuştu. Burkay, çip krizi nedeniyle de otomotiv sektörünün 60 milyar dolar kaybı olacağını belirtti.

—————–

Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, önemli açıklamalar yaptı.

Burkay, pandeminin gölgesindeki ekonomik tablodan, kısa çalışma ödeneği uygulamasına, KOBİ OSB’den çip ve hammadde krizine kadar merak edilen konularda görüşlerini paylaştı.


“HASTALIĞI KOLAY ATLATTIM ANTİKORUM YÜKSEK”

Geçen yıl Kovid-19 hastalığına yakalanmıştınız. Nasıl atlattınız hastalığı, şimdi nasılsınız?

Kasım ayının ilk günleriydi. İlk defa gece titreme oldu, ertesi gün hemen teste gittim. Aslında PCR testim negatif çıktı ama 2 gün sonra pozitif oldum. Hemen tedaviye başladım ve 6, 7 gün hastanede kaldım. Çok fazla semptom olmadı. Koku ve tat alma duygularımı kaybetmedim, öksürük de yoktu. Atlattım, şu an çok iyiyim. 5 ay geçti ve hala antikorum yüksek. Güvendeyim diye düşünüyorum ama yine de tedbiri elden bırakmıyorum. Hastalığımın üzerinden 6 ay geçmediği için de aşı olmadım.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X