Bursa’nın yüz akı Osmangazi Meydanı

Osmangazi Belediyesi, Bursa’yı yıllardır ihtiyaç duyduğu ve merakla beklediği meydanına kavuşturuyor. Şehrin merkezinde 40 dönüm alan üzerinde yapımı devam eden Osmangazi Meydanı, 2 bin araçlık otoparkı, sosyal ve kültürel alanları, millet kıraathanesi ve aktivite alanları ile Bursa’nın kalbinin attığı nokta olacak.

Bursa’nın yüz akı Osmangazi Meydanı

Osmangazi Belediyesi, kente değer katacak yatırımlardan biri olan Osmangazi Meydanı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 150 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen arazi üzerinde hayata geçirilen proje için hafriyat ve fore kazık çalışmaları yapılıyor. Meydanın altında inşa edilecek olan 2 bin araç kapasiteli 4 katlı kapalı otopark için 21 metre derinliğe kadar kazacak olan belediye ekipleri, şu ana kadar 12 metreye indi. Zemini güçlendirmek adına fore kazık çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında meydanın zeminine 640 kazık dikilirken, her bir fore kazık 30 metre derinliğe inecek.

BURSA’NIN İHTİYACINA CEVAP VEREN BİR ESER OLACAK

Osmangazi Meydanı’nın büyük bir bölümü sadece vatandaşların kullanacağı gerçek bir meydan olarak hizmet verecek. Aynı zamanda meydan bünyesinde 500 kişilik nikâh ve kokteyl salonu gibi alternatif mekânlar yer alacak. Tüm bunların yanında meydan; konser, gösteriv e farklı etkinliklere imkan sağlayan açık bir sosyal tesis olacak. Ayrıca peyzaj düzenlemesiyle çevresi ile bütünleşen, kent merkezini süsleyen güzel bir görüntü sağlayacak. Meydanın altında yer alacak 2000
araçlık 4 katlı otopark ise bölgenin kanayan yarası olan trafik sıkıntısına merhem olacak.

DÜNDAR: “BURSA OSMANGAZİ MEYDANI İLE ANILACAK”

Osmangazi Meydanı hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Meydanı’nın şehircilik felsefesi ile de öne çıkan bir proje olduğunu söyledi. Osmangazi Meydanı ile şehrin çöküntü bölgesini ‘kentsel dönüşüm’ ile ayağa kaldırdıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Şehirleri şehir yapan meydanlarıdır ve şehirler meydanları ile anılır. Biz de göreve geldiğimizde bu düşünce ile yola çıktık. Bursa’nın çöküntü alanı haline gelmiş merkezini yeniden canlandıracak, hem bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek hem de Bursamıza değer katacak gerçek bir meydan projesi hazırladık. Bölgeye bakarak ‘Buraları nasıl yıkacaksınız başkan’ diyenler oldu. ‘Yüzlerce esnaf nasıl ikna olacak’ , ‘Bu kadar binayı yıkmak kolay mı?’ dediler. Biz, o gün inancımızı ortaya koyduk ve bu inancımızda da sebat ettik. Çünkü, Bursa’nın ihtiyacı olan gerçek meydan için vizyonumuz da, sabrımız da ve tüm bu çalışmalara yetecek planlı ve güçlü bir bütçemiz de var” dedi.

“KENTİN 24 SAAT YAŞAYAN BİR MEYDANI OLACAK”

‘Nasıl bir meydan olmalı?’, ‘Bursalılar nasıl bir meydan istiyor?’ sorularının çalışma stratejilerinin temelini oluşturduğunu dile getiren Başkan Dündar, “Bu soruları hemşehrilerimize, şehir plancıları, meslek odaları, meclis üyelerimiz ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına sorduk. Uzun çalışmalar sonucunda otoparkı, sosyal alanları, yeşil alanları ile örnek bir projeyi ortaya koyduk. Osmangazi Meydanı ile alt ve üst mahallelerin kopukluğunu ortadan da ortadan kaldırıyoruz. Santral Garaj Bölgesi, Merinos Parkı ile bağlanacak. 24 saat yaşayan, tüm şehrin buluşma noktası olacak, sosyal ve kültürel alanlarıyla yaşama değer katacak Osmangazi Meydanı için çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X