Bursaray bugün Arabayatağı’nda

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, lodosta büyük zarar gören Bursaray’ın dün itibariyle Duaçınarı’na kadar çalışmaya başladığını bildirerek, bu sabahtan itibaren de Arabayatağı istasyonunun devreye gireceğini müjdeledi.

Bursaray bugün Arabayatağı’nda

SEYİT GÜNDOĞAN 

Arabayatağı ile Kestel arasındaki çalışmaların ise bir süre daha devam edeceğinin altını çizen Fidansoy, “Bu hattın büyük kısmının tellerinin yeniden çekilmesi gerekiyor. En az 1 hafta alacak. Daha da uzun süre alabilir. Rüzgar bugüne kadar görülmüş en şiddetli rüzgar. Uludağ- Kadıyayla da 172 km, kentin doğu bölgesinde 130 km olarak ölçüldü. Kataner hatların dizaynı dünya standartı olan ortalama 100 km hıza göre yapılıyor. Raylarda ve tellerde meydana gelen hasarda rüzgarın etkisi yüzde 10 civarında. Yüzde 90’ı ise, rüzgarla beraber gelen tabela, çatı pencere gibi parçalardan kaynaklanıyor. En büyük hasar ise, vincin yıkılmasıyla oldu. Vincin yıkılması sistemi tamamıyla durdurdu. Vinç yıkılmasaydı hatlardaki arızaları büyük çok daha kısa sürede onarırdık” diye konuştu.     

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X