Bursaspor 114 milyonu lirayı az buldu yeni alıcı aranıyor!

Sinan Bür yönetimi 26 Mart’ta icradan satılacak yer için Bursaspor’un mağduriyet yaşamaması için çaba sarf ediyor. Genel Sekreteri Erkan Öncel, “Benzinliğe; Bursaspor’a daha fazla gelir getirecek bir alıcı bulmak için yönetim olarak oluşturduğumuz komisyon yoğun bir şekilde çalışıyor” dedi.

Bursaspor 114 milyonu lirayı az buldu yeni alıcı aranıyor!

Erdal AKÇAY

Bursaspor Genel Sekreteri Erkan Öncel, icra dairesi tarafından 26 Mart’ta satışa çıkarılacak kulübe ait benzinlik arazisi ve 10 dükkan için yaklaşık 114 milyon liralık kıymet takdiri yapıldığını ancak bu rakamın günümüz şartlarında çok düşük olduğunu açıkladı. Hukuk Kurulu üyesi Tuğrul Güre ile birlikte Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Erkan Öncel, Recep Günay yönetiminin açtığı davalar hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

12 DAVA AÇILMIŞ

“Uzun zamandır gündemi işgal eden konularla ilgili burada toplandık ve şeffaf bir şekilde kamuoyunu aydınlatmak istedik. Öncelikle geçen yönetim döneminde açılan davalarla başlamak istiyorum. 8’i hukuk, 4’ü ceza davası olmak üzere toplamda 12 dava açılmıştır. Bu davaların kontrolü için dışarıdan hukuk bürolarıyla anlaşmalar yapılmıştır. Bu hususlarla ilgili olarak dün tarafımıza, davaların dosya numaralarını içeren bir Excel dosyası verilmiştir.”

BİLGİ KİRLİLİĞİ YAŞANDI

“Sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği yaşatıldı. Bu konu da aslında bizleri oldukça rahatsız etti. Bursaspor Kulübü’nün bir önceki yönetim tarafından açılan davalarla ilgili en ufak bir avantajı olacaksa Sinan Bür ve yönetimi o davaların her zaman arkasında olacaktır ve takipçisi olacaktır. 12 dosyadan 1 tanesi bile Bursaspor’a avantaj sağlayacaksa biz bu davaların arkasından gideceğiz. Bu böyle bilinsin.”

CİDDİ RAKAMLAR ÖDENMİŞ

“Bilgi konusunda bir eksiklik yaşanmıştır, maalesef evraklar kulüpte bulunmamaktaydı. Sonra dün akşam Recep Günay Başkan aradı ve avukatlarını bize yönlendirdi. Biz sürece hakim oldukları için önceki sözleşmeli avukatlarıyla devam etmek istedik, ancak Mayıs’ta gerçekleşecek seçimi mazeret göstererek affını istediler. Biz de kulüp yönetimi olarak bunu kabul ettik. Bu hususların ardından bir önceki yönetimle anlaşma yapılan 4 hukuk bürosuyla ve toplam 8 avukat ile vekalet ilişkimizi sona erdirdik. Ayrıca davalara bakan hukuk bürolarına da kulübümüz tarafından ciddi rakamlar ödenmiştir.”

6 AVUKATIMIZ TAKİP EDİYOR

“Şeffaf bir şekilde devam etmek istediğimiz için bu sürece kulübümüzün avukatıyla devam edilecektir. Kendisi bu konuda yeterli donanıma sahiptir. Hukuk Kurulumuzda toplam 6 avukatımız bulunmaktadır. Onların da desteği bizimle olacaktır. Benzinlik arazisi ve 10 adet dükkan konusuna gelirsek, kulübümüze ait bu yerlere icra dairesi tarafından kıymet takdiri yapılmıştır. Bu rakam yaklaşık olarak 114 milyon TL’dir.”

RIZAYEN SATIŞ İSTİYORUZ

“Söz konusu taşınmazların daha yüksek bedele satılması için rızayen satış işlemleri yapılması hususunda 26 Mart’taki satışa kadar çalışmalar kulübümüz tarafından devam etmektedir. Çünkü belirlenen bu rakam günümüz değerlerinden çok düşük. Benzinliğe; Bursaspor’a daha fazla gelir getirecek bir alıcı bulmak için yönetim olarak oluşturduğumuz komisyon yoğun bir şekilde çalışıyor. Basına yansıyan diğer bir konuda da tedbirlerle ilgili de kulübümüzün maddi manevi hiçbir zararı yoktu. Biz yönetim kurulu olarak her türlü görüşe açığız. Eğer bu konularla ilgili kafasında bir soru işareti olan varsa, bizimle iletişime geçebilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X