Bursaspor 12 eksikle Giresun’da 3 puan arıyor…

Bursaspor, 12 eksikle gittiği Giresun’da TFF 1.Lig’in liderine konuk oluyor… 8 oyuncu Covid-19 testinin pozitif çıkması, 4 futbolcu da sakatlığı nedeniyle kadroda yok. Altyapıdan 9 takviye alan yeşil beyazlıların Karadeniz’deki sınavı saat 19.00’da başlayacak.

Bursaspor 12 eksikle Giresun’da 3 puan arıyor…

TFF 1.Lig’de ikinci yarıya Adana Demirspor deplasman galibiyetiyle başlayan ancak evinde Altınordu’ya uzatmada yediği golle 2-1 yenilerek play-off hattına girme fırsatını kaçıran Bursaspor, 20. haftanın kapanış maçında bu akşam lider Giresunspor karşısına çıkacak. Çotanak Spor Kompleksi’nde saat 19.00’da başlayacak maçı İstanbul Bölgesi üst klasman hakemi Mert Güzenge yönetecek. Güzenge’nin yardımcılıklarını Ömer Tevfik Özkoç ve Ali Tuna yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Oğuzhan Uğurlu olacak.

EKSİKLER 12’YE 2
Karadeniz yolculuğu öncesinde yapılan Covid-19 testlerinde 8 futbolcu, 1 teknik heyet ve 2 A Takım personeli olmak üzere toplam 11 sonucun pozitif olduğu tespit edilmişti. 4 futbolcunun da sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almadığı açıklanmıştı. Giresunspor deplasmanına altyapıdan 9 futbolcu dahil edilerek kadro tamamlandı. Teknik Direktör Mustafa Er, 12 eksiğe rağmen sahaya süreceği futbolcuların Bursaspor arması ve arzulanan sonucu alabilmek için savaşacağına inanıyor. Giresunspor’da ise kırmızı kart cezalıları Michal Jan Nalepa ve Mamadou Diarra dışında 3 futbolcu da koronavirüs olduğu için bugünkü maçta forma giyemeyecek.

Bursaspor’un yayınladığı fotoğraflardan yolu çıkarak kaleci Ataberk, Aykut Akgün, Emirhan, Özer, Batuhan Kör, Burak Altıparmak, Emirhan Aydoğan, Çağatay Yılmaz gibi isimler Giresun’da takımla birlikte… Teknik Direktör Mustafa Er’in nasıl bir kadroyla sahaya çıkacağı merak konusu…

 

19.00/beIN MAX 1-TRT SPOR

46 YILDIR YENİLMİYORUZ

Bursaspor en son Giresun’da 1975 yılında yenilmişti Bugüne kadar 18 resmi müsabakada karşılaşan iki takımdan Bursaspor 8, Giresunspor ise 6 kez galip geldi. 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Son 2 deplasman maçında rakibini mağlup eden Timsahlar, Giresunspor’a en son 7 Aralık 1975’te 3-1 mağlup olmuştu.

YENİ FIRSAT OLUR MU?

20. haftaya Giresunspor 41 puanla lider girerken, Bursaspor 30 puanla 9. basamakta yer alıyor. Geçtiğimiz hafta sahasında Altınordu’ya kaybetmesiyle birlikte 6 maçlık yenilmezlik serisi son bulan Bursaspor, play-off hattına girme fırsatını da kaçırmıştı. 12 oyuncusundan yoksun olarak Giresunspor karşısına çıkacak olan yeşil beyazlılar Karadeniz’deki 46 yıllık yenilmezliğini sürdürmeye çalışacak.

EN FORMDA TAKIM

Lider Giresunspor ligin en formda ekibi olarak dikkat çekiyor. Son 8 maçının tamamını kazanan lider, bu mücadelelerde kalesini kapatırken, 16 golle de maç başı 2 gollük ortalama yakaladı. 11’inci hafta sonunda 8’inci basamakta yer alan ve liderin de 5 puan gerisine düşen Giresunspor, sergilediği bu çıkış ile birlikte liderlik koltuğuna oturdu. Ev sahibi, iç sahadaki 10 maçında da sadece bir kez yenildi, 7 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

19. BULUŞMA

İki takım bugüne kadar resmi mücadelelerde 18 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 8’ini Bursaspor, 6’sını da Giresunspor kazandı. 4 maç ise berabere sonuçlandı. Giresun’da oynanan maçlarda ise 2 kez ev sahibi kazanırken, 4 karşılaşmada eşitlik görüldü. Bursaspor da 3 kez deplasmandan galibiyetle dönmeyi başardı.

GÜZENGE İLE KAYBEDEN YOK

Bu akşamki karşılaşmanın hakemi Mert Güzenge, hem Bursaspor’un hem de Giresunspor’un daha önceki maçlarında düdük çaldı. Güzenge’nin yönettiği 4 maçta Giresunspor, ikişer galibiyet ve beraberlik alırken hiç mağlup olmadı. Bursaspor da Güzenge yönetiminde çıktığı 2 maçı da kazandı. Teknik direktörler Mustafa Er ve Hakan Keleş kariyerlerinde daha önce bir kez karşı karşıya gelirken; ilk yarıda Bursa’da oynanan maçta gülen taraf 2-1’lik skor ile Giresunspor olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X