Bursaspor 3 – 2 Gençlerbirliği

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında sahasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Müsabaka ev sahibi takımın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Bursaspor 3 – 2 Gençlerbirliği

Bursaspor yeni sezondaki ilk galibiyetini Gençlerbirliği karşısında 3-2’lik skorla aldı. Yeşil beyazlılara galibiyeti getiren golleri 43 ve 55. dakikalarda Dzsdzsak ile 77. dakikada Necid kaydetti. Başkent temsilcisinin golleri ise 57’de Djalma ve uzatma dakikalarında El Kabir’den geldi.

Bu sonuçla Bursaspor puanını 3 yaptı ve 4 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Gençlerbirliği ise haftayı puansız kapatarak 3’te kaldı.

Ligin 5. haftasında Bursaspor deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Gençlerbirliği ise sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

29. dakikada sağ kanattan hareketlenen El Kabir’in şutunu Mert kurtardı.

32. dakikada Djalma’nın pasıyla sol kanattan hareketlenen Kocer’in şutunu Mert, kornere çeldi.

35. dakikada Sercan’ın ceza sahası dışından çektiği şut üstten auta gitti.

40. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren El Kabir’in şutunu Mert son anda kornere çeldi.

41. dakikada Dzsudzsak’ın pasıyla hareketlenen Jorquera Skulason’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 

42. dakikada penaltıyı kullanan Dzsudzsak, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

 

46. dakikada El Kabir’in ceza sahası içinden çektiği şutta Mert topu kornere tokatladı.

50. dakikada Dzsudzsak’ın ara pasıyla sağ çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalan Sutter’in şutunda top direğe çarparak auta gitti.

55. dakikada Sercan’ın pasında topa gelişine vuran Dzsudzsak’ın şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0

57. dakikada İrfan Can’ın ceza sahasına çevirdiği topu Djalma boş ağlara gönderdi. 2-1

77. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Dzsudzsak’ın ceza sahasına ortaladığı topta Necid’in kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 3-1

85. dakikada Dzsudzsak’ın sağ kanattan ortaladığı topta Stoch’un şutunu Hopf kurtardı.

90. dakikada Mert’in büyük hatasında topla buluşan El Kabir, kaleciden sıyrılarak topu boş ağlara gönderdi. 3-2

 

MAÇ METRE

Stat: Bursa Atatürk Stadı

Hakemler: Suat Arslanboğa, Bülent Gökçü, Esat Sancaktar, Asım Yusuf Öz, Onur Karabaş, Emre Malok

 

Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz, Dany Nonkeu, Emre Taşdemir, Ricardo Faty, Hajime Hosogai, Sercan Yıldırım, Cristobal Jorquera, Balazs Dzsudzsak, Tom De Sutter

Yedekler: Harun Tekin, Şamil Çinaz, Bekir Yılmaz, Luis Advincula, Miroslav Stoch, Aziz Eraltay, Tomas Necid

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

 

Gençlerbirliği: Per Hopf, Panajotis Dimitriadis, Uğur Çiftçi, Mostapha El Kabir, Djalma Campos, Doğa Kaya, Walid Atta, Guido Kocer, Ahmet Oğuz, İrfan Can Kahveci, Ahmet Çalık,

Yedekler: Ferhat Kaplan, Berat Tosun, Iasmin Latovlevici, Martin Spelmann, Olafur Skulason, Hikmet Balioğlu, H.İbrahim Pehlivan

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

 

GOLLER: Dzsudzsak (dk. 42 pen. ve 55), Necid (dk. 77) (Bursaspor), Djalma (dk. 57), El Kabir (dk. 90) (Gençlerbirliği)

 

SARI KARTLAR: Dany Nonkeu (Bursaspor), Uğur Çiftçi, Djalma Campos, Mostapha El Kabir, Walid Atta (Gençlerbirliği)

 

OYUNA GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI

Bursaspor’da Medipol Başakşehir maçında kırmızı kart gören Felipe Josue ile Çek Milli Takım kampında sakatlanan Tomas Sivok kadroda yer almadı. Çek oyuncu Necid ise bu sezon ilk kez maç kadrosunda yer aldı. Çek oyuncu 63’üncü dakikada Tom de Sutter’in yerine oyuna dahil oldu. Çek Oyuncu 14 dakika sonra Bursaspor formasıyla ilk golünü attı.

 

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

 

2. haftada oynanan Gaziantep maçında yaklaşık 15 bin yeşil-beyazlı taraftar yaptıkları kötü tezahürat neticesinde ceza almıştı. Bu sebeple bu taraftarlar maçı izleyemiyor. Stadyumda yaklaşık 3 bin Bursaspor taraftarı müsabakayı stadyumdan izliyor.

TERÖRE KARŞI BİRLİKTEYİZ

 

Her iki takım oyuncuları da ısınmak için sahaya, üzerinde Türk bayrağı bulunan siyah formalarla çıktı. Karşılaşma başlamadan önce şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Tribünlerde de Türk bayrağı olduğu görüldü. Ayrıca her iki takım, “Teröre karşı birlikteyiz” pankartı ile sahaya çıktı.

Öte yandan maç öncesi yapılan toplantıda, Bursaspor müsabakaya, ‘efsane çubuklu’ forma, beyaz şortuyla, kaleci ise gri formasıyla çıkması kararlaştırıldı. Konuk takım Gençlerbirliği ise kırmızı formasıyla sahada olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X