Bursaspor Anayasası son kez görücüye çıktı!

9 Şubat’ta gerçekleşecek genel kurul öncesinde yeşil beyazlı kulübün 61 maddelik yeni tüzüğü üyelere anlatıldı.

Bursaspor Anayasası son kez görücüye çıktı!

ERDAL AKÇAY

Geçtiğimiz yıl yapılan olağanüstü kongrede mevcut yönetimden yapılması istenen tüzük değişikliğiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Bursaspor’un 9 Şubat’ta yapılacak olan Tüzük Genel Kurulu öncesinde 61 maddelik yeni tüzük taslağı konusunda üyelere bilgi verildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına 100’e yakın üye ve medya mensubu ilgi gösterdi. Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hakan Dinçtürk ve Tüzük Komisyonu üyesi Av. Dinçer Tomruk değişen maddeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

9 KİŞİLİK YÖNETİM OLACAK

Avukat Hakan Dinçtürk, yeni tüzük taslağının tüm paydaşların fikirleri ve düşünceleri alınarak hazırlandığını açıkladı. Devrimsel nitelikte yenilikler içeren yeni tüzüğe göre yeni yönetim başkan ve 8 asil üyeden oluşacak. Yedek üye sayısı ise 5 olacak. Başkan adaylığı için 100 üyenin noter onaylı imzası gerekecek. Olağan kongreler 3 yılda bir mayıs ayında ve hafta sonları, olağan idari ve mali genel kurul ise her yıl şubat ayında yapılacak. 3 üyeden oluşturulacak Gençlik Geliştirme ve Altyapı Kurumu’nun başkanlığını kulüp başkanı yapacak. Üye aidat ve giriş ücretleri yönetimin önerisiyle genel kurullarda kararlaştırılacak. 1 üye yılda ancak 3 kişinin üyeliğini önerebilecek. Üye kabul ve sicil kuruluyla birlikte TFF delege kurulu da kongrede seçilecek.

FOTOĞRAF: ERKAN SAĞLIK

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X