‘Bursaspor Ankara’yı istemedi’

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Bursaspor havanın soğuk olacağını belirterek teklifimizi kabul etmedi. Maçımızı Olimpiyat Stadı’nda oynayacağız” dedi.

‘Bursaspor Ankara’yı istemedi’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursaspor’un Ankara’da oynama tekliflerini havanın soğuk olacağını belirterek kabul etmediğini açıkladı. 

Stadyum inşaatı ve bitiş tarihleriyle alakalı Bakan Kılıç’a bilgi verdiklerini ve maçlarını Ankara’da oynayacaklarını dile getiren Orman, “Bursaspor’la da Ankara’da oynamak istedik ama Bursaspor Ankara’nın soğuk olacağını düşünmüş bu nedenle istemediler. Onlarla Olimpiyat Stadı’nda oynayacağız. Bize dostluk eli uzatan her kulübe maçlarımızı Ankara ya da Konya’da oynamayı teklif etmiştik. Mersin ve Balıkesirspor maçlarını Ankara’da Bursaspor maçını İstanbul’da oynayacağız” şeklinde konuştu.

SPOR LİSESİ KURACAĞIZ

Başkan Orman, Bakan Kılıç’a projeleri hakkında bilgi verdiklerini vurgulayarak, “Şu an en çok yapmak istediğimiz şey bütün branşlarla alakalı Endüstri Meslek Spor lisesi kurmak istiyoruz. Bununla alakalı belirlediğimiz 3 lokasyonumuz var. Burada Milli Eğitim ve Spor Bakanlığı, Olimpiyat Komitesi ile Beşiktaş ortak bir proje yapmak istiyoruz. Her branşta öğrencilerin burslu okuyacakları İngilizce eğitim veren bir okul yapacağız. Bunlardan bahsettik ve inşallah bunu hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

ANADOLU ZARAR GÖRECEK

TFF’nin yeni sezondan itibaren uygulayacağı 14 yabancı kuralı ile ilgili endişelerini daha önce dile getirdiğini belirten Başkan Orman, “Fatih Terim hocamız milli takım açısından bakıyor. Bizden daha tecrübeli bir insan. Ben kurumlar açısından bakıyorum. Yurtdışına çok döviz gideceğini ve yabancı oyunculara çok para harcanacağını düşünüyorum. En büyük zararı Anadolu kulüplerinin çekeceğini, en fazla karı da yabancı menajerlerin elde edeceğini düşünüyorum. Bu benim endişem. Bu dakikadan sonra yapılacak bir şey yok. Karar alındı, yaşayarak sıkıntılar görülecektir. Federasyon gerekli tedbirleri alır umarım” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X