Bursaspor aşığı Bozdemir Ailesi

Eski yönetim kurulu üyesi, Bursaspor’a her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi. Ahmet Bozdemir, “Yıllardır Bursaspor’a ailecek destek oluyoruz. Forma reklamı verdim. Bağış yaptım. ‘Kapı alın’ dediler alacağımızdan fedakarlık edip onu da aldık. Biz bu

Bursaspor aşığı Bozdemir Ailesi

Bursaspor’a yönetici olmadan Beşiktaş maçı öncesi forma reklamı veren, ardından Timsah Arena’da kapı ismi satın alarak yaptığı desteklerle adını sıkça duyuran Recep Bölükbaşı yönetiminin en çalışkan isimlerinden Ahmet Bozdemir, kulübün şirket gibi yönetilmediği zaman hep zarar edeceğini söyledi. Herkesin kulübe destek olması gerektiğini vurgulayan Bozdemir, “Ben kulübü şirket olarak görüyorum. Şirketlerde nasıl kar-zarar varsa kulüpte de var. 50 milyonluk işe 100 milyon borçlanırsanız hep ötelemiş olursunuz. Kulübün şu anki durumu da bu. Şuan kulüp daha iyi yerlerde olabilirdi” diye konuştu.

TAKIMI BOZMAYIN DEDİK

Bir sezon önce takımın ligin en iyi futbolunu oynadığını belirten Bozdemir, şöyle konuştu: “Biz takımın bozulmamasını istiyorduk. 1-2 takviyeyle şampiyonluğa oynardık. Ligi 6. bitirmiştik ve ligin en iyi topunu oynayan ekiptik. Kupada final oynamıştık. Akıllı oynamak lazım böyle şeylerde. İyi paralar da geldi kulübe ama sabırsızlık da vardı. Başkanımız kötü niyetli değildi ama yanlış insanlarla bir arada olduğu için buraya geldik. Eğer 15 kişilik yönetim varsa herkes olmalıydı 3-4 kişi değil.”

KALİTELİ OYUNCULAR GELDİ

“Yaptığımız transferler dünyaca tanınmış futbolculardı. Çok para da ödendi. Her takımda olabiliyor bu tür durumlar. Çok ümitlerle aldık. Aslında bu kadar para da ödenmemesi gerekiyordu. Ancak bizim yetkimiz de bir yere kadardı. Transfer komitesine çok karışamıyorduk. Fikir vermek istesek alan yoktu. Transfer 3-4 kişiyle yönetiliyordu. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Yaptığımız transferler iyi gibi gözükse de verim alınamadı. Ertuğrul Hoca’yı getirdik. Çok ümitlerle geldi. Ancak bizim aldığımız futbolcular bence mevkilerinde oynamadı.”

MALİYET ÇOK YÜKSEKTİ

“Sakatlıklar da geldi. Maya tutmadı. Maya tutmayınca başarı da gelmiyor. Hoca’ya da sorduk sebebini (Biraz sabır) dedi. Sabır edene kadar biz de gitmiş olduk. Dzsudzsak’ın 38 milyon, Sutter’in 12 milyon TL maliyetleri var. 2 futbolcu 50 milyon TL civarı yapıyor. Biz devrederken borç 240 milyon lira civarıydı. Onlara verilecek paralar başkalarına verilebilirdi ama dediğim gibi bunlar bize sorulmadı. Bize ‘şu futbolcuyu aldık’ diyorlardı. Kararlar önümüze gelirdi, biz imzalar geçerdik. Sutter, Dzsudzsak, Necid iyi futbolcu dedik ama biz seyretmedik onları.”

KARŞI ÇIKTIK

“Ben birkaç futbolcu da önerdim ama alınmadı. Belki herkes iyi niyetliydi ama ortak noktada buluşamadık. Maalesef biraz kopukluk vardı yönetimde. Bizler bir şeyler yapmaya çalışıyorduk ama 3-4 kişi bizden hep ayrıydı. Takım ruhu yoktu. Kendi adıma 7-8 arkadaşımla konuşuruz. ‘Keşke biz de işin içine girseydik de takım bu hale gelmeseydi’ diye. Öyle olsaydı bu tepkiler de olmazdı. Para iyi yönetilseydi başarısızlık da olmazdı. 70 milyon TL civarı para geldi ama iyi değerlendirilemedi. Bazı futbolcuların satışına da karşı çıktım ama olaylar aniden gelişti.”

SUÇ YOK, İFADE VAR

Genel kurulda geçmiş yönetimin ibra edilmemesiyle ilgili de konuşan Ahmet Bozdemir, “Geçen hafta savcı karşısında hepimiz ifade verdik. Bizim ne suçumuz var. Bana yöneltilen suç yok ama ben niye oraya gideyim. Ben Bursaspor’a para vereceğim, destek olacağım sonra savcı karşısına çıkacağım. Böyle bir şey yok. Ben zaten görevimi tam olarak yerine getiremedim. 7,5 ay görevde kaldım. Eğer 2 sene daha kalma imkanım olsaydı biz kulübe daha neler yapardık. Yanımdaki arkadaşlarımla da konuşuyorum. Basketbol ve voleybolda şampiyon olduk. Tesislere neler yaptık. Hep kendi cebimizden, kulübe yük olmadan yaptık. Bağış yaptım. ‘Stadyumdan kapı alın’ dediler alacağımızdan fedakarlık edip onu da aldık. Yönetimimizin bu durumdan bir şey olmadan çıkacağına inanıyorum. Bursaspor taraftarı olarak, bırakın yöneticiliği bunun için üzülüyorum” dedi. 

İLK REKLAMI BEN VERDİM

Bozdemir, ‘Koskoca takımım Beşiktaş karşısında göğüs reklamı olmadan çıkmasın diye forma reklamını ben verdim’ dedi.

Bursaspor’un içeride dışarıda hiç bir maçını kaçırmamaya çalıştığını ifade eden Bozdemir, şöyle konuştu: “Evlendiğim günden beri en büyük şansım eşim. 20 yıl oldu. Evlendiğimizden beri neredeyse hiçbir maçı kaçırmadık. Yönetim kuruluna girmeden önce de reklam vermiştik kulübe. Eşimle konuşuyorduk. (Benim koskoca takımım Beşiktaş karşısında göğüs reklamı olmadan nasıl çıkar) dedi. Bu maça göğüs reklamını ben vereceğim dedi. Bizim zamanımızda reklam için çok kişiye gittik. Elinizi cebinize atın dedik.”

KİMSE LOCA ALMIYOR

“Kombine, loca alın dedik. Maalesef şu anda stat tam olarak bitmiş değil ki. Elinizde done olması lazım. Şimdi bence 20 milyon lira daha para lazım. Bence Atatürk Stadı’ndan hemen çıkmamız gerekirdi. Hala o stadımızı arıyorum. Alışkanlık var. Bursaspor yazısını o statta göremediğim için üzülüyorum. Niye Timsah Arena ismi yok? Belediye başkanımız gerçekten büyük destek verdi. İnşallah stat tam olarak biter de şampiyonluk coşkusunu orada yaşarız.”

BİR PLAKET VERMEDİLER

Ali Ay Başkanın çok çalıştığını belirten Bozdemir, “Ali Ay başkanımız gerçekten çok çalışıyor. Bir mücadelenin içinde. Ama kulübe eğer birisi destek veriyorsa onu statta onore edin. Deplasmana sponsor olana statta plaket veriliyor, ben kapı satın aldım formaya reklam verdim bir şey yok. İnsan biraz onore olmak istiyor. O yüzden biraz kırgınım. Bence yönetim kurulundaki arkadaşlar da kapı alsınlar destek versinler. Kafalarını camdan dışarı çıkartsınlar. Beşiktaş başkanı tüm ilçeleri gezdi. Biraz oralara da ulaşmak lazım. Yöneticiliğim zamanında derneklerle ilgili planım vardı ama yapamadık. Onlara da finansal destek vermemiz lazım” dedi. 

İYİ Kİ BURSASPORLUYUZ

Banu Bozdemir, “Bizim Bursaspor sevdamız, Ahmet beyin yöneticiliğinin de öncesinden geliyor. Maçlar bizim için sosyal aktivitedir. Sezon bitince boşluğa düşeriz” dedi.

Ahmet Bozdemir’in eşi Banu Bozdemir ise Bursaspor’un büyük bir camia olduğunu ve herkes tarafından parmakla gösterildiğini belirterek, “İyi ki Bursalıyım, Bursasporluyum diyorum. Ancak bizim Bursaspor sevdamız, Ahmet beyin yöneticiliğinin de öncesinden geliyor. Maçlar bizim için sosyal aktivitedir. Sezon bitince boşluğa düşeriz. Birkaç sene öncesine kadar kadın taraftarlar geliyordu maçlara. Bundan sonra muhakkak bekliyorum stada. Ben çok keyif alıyorum. Arkadaşlarımı da çağırıyorum tribüne. Okullara geziler düzenlenebilir. Okulun kulübe değil de kulübün okullara gitmesi gerekiyor. Çocuklar Bursaspor’un ne kadar büyük olduğunu görmeliler. Gidilmediği sürece bir şey olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X