Bursaspor Avrupa’ya renk katacak… EuroCup’ta da ses getireceğiz…

2014 yılında parkeye ayak basan Frutti Extra Bursaspor’da EuroCup’ta mücadele edecek olmanın mutluluğu yaşanıyor… Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, “Rotasyonu geniş EuroCup’a uygun bir takım kurmak istiyoruz” derken, Uludağ İçecek Türk AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ise “Frutti Extra Bursaspor, basketbol ile adını Türkiye ve Avrupa’da duyuracak ve şehrimizi çok daha öne çıkartacak” ifadelerini kullandı.

Bursaspor Avrupa’ya renk katacak… EuroCup’ta da ses getireceğiz…

RECAİ UYSAL
İlk kez mücadele ettiği Basketbol Süper Ligi’ndeki başarılı performansının karşılığını ULEB tarafından EuroCup’a çağrılarak alan Frutti Extra Bursaspor’da keyifler yerinde. İlk kez 2014 yılında parkeye çıkan yeşil beyazlılar, 6 yıllık serüvenin ardından başarısını taçlandırmanın mutluluğunu yaşarken, Uludağ İçecek Türk AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Uludağ İçecek Türk AŞ CEO’su Mete Öz, Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel düzenledikleri toplantıyla gelecek hedeflerini anlattılar.

İYİ BİR TAKIM KURACAĞIZ
Avrupa’da mücadele edecek olmanın gurur verdiğini dile getiren Başkan Sezgin, “Bu yolculukta Bursa halkına umuyorum ki zevkli maçlar izletiriz. Rotasyonu geniş bir takım kurmayı hedefliyoruz, 5 yabancımız olacak. Hem iç sahada, hem deplasmanda yoğun bir maç trafiğinde oynayacağız. EuroCup’a uygun bir takım kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çalışmalara da başladık. İlerleyen zamanlarda, yavaş yavaş önce başantrenörümüzü, daha sonra oyuncularımızı açıklayacağız” dedi.

KEYFİNİ ÇIKARACAĞIZ
Uludağ İçecek Türk AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ise ligdeki ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyerek herkesin takdirini kazanan Frutti Extra Bursaspor’un 2020-2021 sezonunda ülkemizi EuroCup’ta temsil edeceğini söyledi. Yeşil beyazlı ekibin taraftarın desteği ve oluşturduğu atmosferle daha ilk sezonunda Türk basketboluna heyecan getirdiğini dile getiren Kızıl, “Bu yıl tamamlanamayan ligi 8. ile aynı puanda tamamlayan Frutti Extra Bursaspor, hedefini Avrupa’ya çevirdi. Frutti Extra’nın isim sponsorluğuyla güçlenen Frutti Extra Bursaspor ligdeki geçirdiği başarılı sezonun sonunda bu yıl Avrupa’da mücadele edecek” diye konuştu. Uzun yıllar sürecek birlikteliğin keyfini çıkarmak istediklerini belirten Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖRNEK OLACAĞIZ
“Bu sene Avrupa’da oynayacak takımımızla yeni hedefimiz, Bursa’ya yakışan, Türkiye’ye örnek olacak, en yaratıcı, en coşkulu ve ailelerimizle beraber Türkiye’nin en fazla dolu olan bir basketbol salonumuzun olması. Bir şehrin reklamı için dünyadaki en etkin spor mecrasının futbol ve basketbol olduğu bir gerçek. Frutti Extra Bursaspor, basketbol ile adını Türkiye ve Avrupa’da duyuracak ve şehrimizi çok daha öne çıkartacak.” Uludağ İçecek Türk AŞ CEO’su Mete Öz de “9 ay önce yaptığımız toplantıda hedefimizin play-off olduğunu söylemiştim bunu gerçekleştirdik. Orta vadeli hedef olarak Avrupa demiştim benim tahminimden daha erken gerçekleşti. Bu gerçekleştirmek büyük başarı. Bursaspor için her türlü desteğe devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Adım adım gideceğiz
Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel ise “Göreve geldiğimde en büyük hayalim Bursaspor’u ait olduğu Süper Lig’e ve Avrupa arenasına taşımaktı. Büyük emekler vererek bunu başardık. İşimiz bundan sonra daha zor. Önemli olan burada kalıcı olmak. Zorlu bir mecrada oynayacağız. Euroleaugue’i hedefleyen çok önemli takımlarla EuroCup’ta karşılaşacağız. Kulübün geleceğini riske atarak değil, adım adım üstüne koyarak gideceğiz. Geçen sene Süper Lig’de güzel bir atmosfer yaratıp lige renk kattık. Şimdi de Avrupa kupalarına renk katmak istiyoruz. Frutti Extra Bursaspor markasıyla Avrupa’da kalıcı olmayı hedefliyoruz’ dedi.

Bu sezon EuroCup’ta mücadele edecek takımlar ise şöyle;
AS Monaco, Bahçeşehir Koleji İstanbul, Buducnost VOLI Podgorica, Cedevita Olimpija Ljubljana, Fraport Skyliners Frankfurt, Frutti Extra Bursaspor, Germani Brescia Leonessa, Herbalife Gran Canaria, JL Bourg, Joventut Badalona, Lietkabelis Panecezys, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Maccabi Rishion LeZion, Metropolitans 92 Levallois, MoraBanc Andorra, Nanterre 92, Partizan NIS Belgrade, Promitheas Patras, Ratiopharm ULM, Telenet Giants Antwerp, Umana Reyer Venice, Unicaja Malaga, UNISC Kazan, Virtus Segafredo Bologna.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X