Bursaspor nasıl şirketleşecek?

Bursaspor’un şirketleşmesi olağan genel kurulda üyelerin önüne gelebilir… Yeşil beyazlı kulübün geleceğini etkileyecek şirketleşme için yönetim kurulu araştırmalarını ve çalışmalarını sürdürürken, şirketleşmenin hangi yapıda yapılacağı büyük önem arz ediyor.

Bursaspor nasıl şirketleşecek?

Emre KURTBAY

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yaşam savaşı veren Bursaspor’da yönetim kurulunun şirketleşme hamlesi, yeşil beyazlı camiada hareketliliğe neden oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile 1.Başkanvekili, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın Bursaspor yönetimini Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ne gerçekleştirdiği ziyarette konuşulan konulardan biri olan şirketleşme hamlesi için mayıs ayında yapılacak olağan genel kurula kadar özel bir çalışma yapılıp üyelere sunulması bekleniyor.

MAYISA YETİŞİR Mİ?

Konuyla ilgili OLAY’a özel açıklamalarda bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür, TFF 1. Başkanvekili ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın kendilerine güvendiğini belirterek, şirketleşme ve diğer konularla alakalı destek vereceğini dile getirmişti. Başkan Bür, “Ziyarette taleplerimizi ilettik. İbrahim Burkay da kulübün şirketleşmesi gerektiğini söyledi. Mayıs ayındaki kongre öncesinde şirketleşme üzerinde çalışma yapıyoruz. Bu konu ve farklı konularla ilgili istişarelerimiz de sürecek” ifadelerini kullanmıştı.

ÜYELER OYLAYACAK

Yapılacak çalışmada, şirketleşmenin hangi yapıda yapılacağı büyük önem arz ediyor. Futbol şubesinin devredileceği anonim şirkette derneğin pay sahibi olup olmayacağına genel kurulda karar verilmesi, Bursaspor Kulübü’nün şirket statüsü kazanabilmesi için gerekli şartları sağladıktan sonra genel kurulda üyelerin şirketleşmeye yapılacak oylamayla onay vermesi gerekiyor. Yönetim kurulunun şirketleşme ile ilgili yapacağı detaylı çalışmanın ardından kamuoyunu ve üyeleri bilgilendirmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X