Bursaspor, Başkent’te galibiyet peşinde… HAYDİ TİMSAH DEVAMI GELSİN…

Geçen hafta Boluspor’u yenerek moral bulan Bursaspor, Başkent’te galibiyet peşinde… Yeşil beyazlılar, Osmanlı Stadı’nda saat 19.00’da karşılaşacağı Ankaraspor’u da yenerek çıkışını sürdürmek istiyor. Mücadeleyi Caner Ak yönetecek.

Bursaspor, Başkent’te galibiyet peşinde… HAYDİ TİMSAH DEVAMI GELSİN…

TFF 1.Lig’de 2 maçlık yenilgi serisine Beypiliç Boluspor’u 4-2 mağlup ederek son veren, kupada da Karşıyaka’yı penaltılarla eleyip adını 4. tura yazdıran Bursaspor bu akşam Başkent’te sahaya çıkacak.

Yeşil beyazlılar, 9. hafta mücadelesinde Ankaraspor ile saat 19.00’da karşılaşacak. Osmanlı Stadı’ndaki karşılaşmayı Adana bölgesi üst klasman hakemi Caner Ak yönetecek. Ak’ın yardımcılıklarını Ömer Tevfik Özkoç ve Emir Eray Eyisoy yapacak. Maçın 4. hakemi ise Selim Özen olacak. Caner Ak, Bursaspor’un en son 15 Aralık 2019’da İzmir’de oynanan ve golsüz sona eren Altınordu maçında düdük çalmıştı.

ATABERK KALEYE
Geride kalan 8 haftada 3 galibiyet 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle hanesine 10 puan yazdıran Bursaspor, bu akşam karşılaşacağı Ankaraspor’u da yenerek hem ligdeki çıkışını sürdürmek, hem de milli maç arasına moralli girmek istiyor.

Yeşil beyazlı takımda sakatlıkları nedeniyle ameliyat olan Vefa Temel ve Ramazan Keskin forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle geçen hafta oynayamayan Özer Hurmacı’nın durumu maç saatinde kesinlik kazanacak.

Teknik Direktör Mustafa Er’in Karşıyaka maçında kurtardığı penaltıyla kupada turu getiren Mehmet Ataberk Dadakdeniz’e görev vermesi bekleniyor. Hafif sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve Burak Kapacak’ın durumları maç saatinde belli olacak.

Dışarda kazanma vakti

Bu sezon deplasmanda oynadığı ilk maçta İzmir’de Altınordu’yu 2-0 mağlup eden Bursaspor, İstanbul’da 3-0 öne geçmesine rağmen Tuzlaspor ile 3-3 berabere kalmıştı. Yeşil beyazlılar daha sonra üst üste oynadığı Menemenspor ve Akhisar karşılaşmalarından 2-1’lik yenilgiyle evine eli boş dönmüştü. Dış sahada 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 4 puan toplayan Bursaspor dış sahada 7 gol atıp 7 gol yedi. Yeşil beyazlılar Ankaraspor’u yenerek dış sahadaki 3 maçlık galibiyet hasretine son vermek istiyor.

4 puan alabildiler

Sezona galibiyetle başlamasına karşın sonraki maçlarında kötü bir performans çizen Ankaraspor, geride kalan 7 maçında yalnızca 4 puan toplayabildi. Oynadığı son 6 maçının 5’ini kaybederek ligin alt sıralarına demirleyen Başkent temsilcisinin, geçtiğimiz hafta oynanması planlanan Menemenspor maçı ise ertelendi. Ankara ekibi, kupada hafta içi Pazarspor’u 3-1’lik skorla eleyerek üst tura yükseldi ve moral buldu.

Geçen sezon
2 kez yendik

Bursaspor ile Ankaraspor resmi maçlarda bugün 18’inci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan karşılaşmalarda Bursaspor 6, Ankaraspor 4 galibiyet elde ederken, 7 karşılaşmada taraflar puanları paylaştı. Ankara’daki 9 mücadeleden 4 beraberlik çıkarken, Bursaspor 3, Ankaraspor ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Geçen sezon oynanan iki maçı da Bursaspor kazandı.

İŞTE MUHTEMEL KADROLAR

STAT: Osmanlı
HAKEMLER: Caner Ak, Ömer Tevfik Özkoç, Emir Eray Eyisoy

4. HAKEM: Selim Özen

EKSİKLER:

EKSİKLER: Vefa Temel, Ramazan Keskin (Bursaspor)

YAYIN: 19.00/beINMAX 1-TRT SPOR

ANKARASPOR
1 Emre Koyuncu
2 Ali Ülgen
4 Gökhan Akkan
3 Thales Matos
23 Mete Çelik
5 Halil İbrahim Esen
61 Barış Zeren
6 Milos Stanojevic
77 Bernard Bulbwa
9 Basit Abdulrahman Umar
70 Engin Bekdemir

Teknik Direktör: Mustafa Özer

BURSASPOR
1 M.Ataberk Dadakdeniz
2 İsmail Çokçalış
15 Aykut Akgün
23 Furkan Emre Ünver
3 Onur Atasayar
36 Burak Altıparmak
67 Kerem Şen
17 Recep Aydın
5 Emirhan Aydoğan
7 Burak Kapacak
18 Ali Akman

Teknik Direktör: Mustafa Er

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X