Emre KURTBAY
Bulgaristan’ın Samakov kentindeki Arena Samelyon’da oynanan mücadelenin ilk çeyreğinde Brandon Childress ve kaptan Göksenin Köksal’ın üçlükleriyle etkili olan Bursaspor Basketbol, ilk çeyreği 21-14 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe kötü başlayan ve ilk 4 dakika sayı üretemeyen Potanın Timsahları, rakibinin 8-0’lık serisine engel olamadı ve geriye düştü. Başantrenör Nenad Markovic’in aldığı mola sonrası iyi bir dönüş yapan ve Artur Konontsuk ve Berk Can Akın ile bulduğu sayılarla 6-0’lık seri yakalayan Bursaspor, devreye 42-33 önde girdi.

İkinci periyodun sonunda yakaladığı ivmeyi üçüncü çeyreğe de taşıyan yeşil beyazlı ekip farkı çift hanelere taşırken, son çeyreğe 61-50 önde girmesini bildi.
Final periyoduna istediği gibi başlayamayan, üst üste top kayıpları yapan ve farkın 5’e düşmesine engelleyemeyen Bursaspor Basketbol, Bryant Crawford’ın üçlüğüyle nefes alırken, bitime 5 dakika kala farkı yeniden çift hanelere çıkaran yeşil beyazlı temsilcimiz, son bölümde farkın erimesine izin verse de parkeden 81-74 galip ayrıldı.

Potanın Timsahları’nda Bryant Crawford 19 sayı, 6 asist, 2 ribaundla galibiyetin mimarı olurken, Artur Konontsuk 17 sayı, Brandon Childress 14, Landry Nnoko ise 11 sayıyla oynadı.
Bu sonuçla ön elemelerde yarı finale yükselen Bursaspor Basketbol, PAOK mateco (Yunanistan)-SC Derby (Karadağ) maçının galibiyle pazar günü karşı karşıya gelecek. Timsah, yarı finali de geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için salı günü final oynayacak. Yarı finali kaybetmesi halinde ise yoluna FIBA Europe Cup’ta devam edecek.



Flipboard