Bursaspor değirmen gibi! Bu bir rekor; 10 yılda 25 isim…

3. Lig’e düşmesi kesinleşen Bursaspor’a teknik direktör dayanmıyor… Sadece bu sezon 5 teknik direktörle çalışan yeşil beyazlı kulüpte yönetim anlamında yaşanan sıkıntıların yanı sıra bu alanda da ortaya çıkan istikrarsızlık 61 yıllık çınarın bu durumlara gelmesinde önemli rol oynuyor.

Bursaspor değirmen gibi! Bu bir rekor; 10 yılda 25 isim…

Emre KURTBAY

Tarihinin en zor günlerinden geçen ve TFF 3. Lig’e düşen Bursaspor’da yönetim istikrarsızlığıyla birlikte teknik adam istikrarsızlığı da dikkat çekiyor. Süper Lig’den düşüşle başlayan süreçte adeta çöküşe geçen ve 3. Lig’e kadar gerileyen Süper Lig şampiyonu apoletli yeşil beyazlı kulüp son 10 yılda 25 teknik direktörle çalışarak kırılması güç bir rekora da imza attı.

BU SEZON 5 TEKNİK ADAM
Bu sezonu da istediği gibi geçiremeyen ve 3. Lig’in yolunu tutan Bursaspor, 2023-2024 sezonunda 5 teknik adamla çalıştı. Sezona Yalçın Gündüz yönetiminde başlayan Timsah’ta daha sonrasında sırasıyla Nedim Vatansever, Murat Sözkesen ve Ümit Şengül görev yaptı. Şengül’ün ayrılmasının ardından ise U19 Teknik Sorumlusu Metin Serbest, Afyon maçında takımın başında sahaya çıktı.

GÜÇLÜ YÖNETİMLE TEMİZ SAYFA
19-26 Mayıs tarihlerinde Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda yapılacak olağan genel kurulla birlikte güçlü bir başkan ve güçlü yönetim etrafında tertemiz bir sayfa açması gereken Bursaspor’da kurtuluşun fitilinin ateşlenmesi için camianın da birlik olması büyük önem arz ediyor. İlk etapta güçlü yönetim oluşturması gereken yeşil beyazlı kulüpte ardından transfer tahtasının açılmasıyla deneyimli teknik heyet ve oyuncu kadrosuyla sene kaybetmeden bir üst lige çıkılması hedefleniyor.

2014-2024 yılları arasında Bursaspor’da çalışan teknik adamlar

Christoph Daum
İrfan Buz (2)
Şenol Güneş
Ertuğrul Sağlam
Ersel Uzgur
Hamza Hamzaoğlu
Mutlu Topçu
Adnan Örnek
Paul Le Guen
Mustafa Er (3)
Samet Aybaba
Mesut Bakkal
Yalçın Koşukavak
İbrahim Üzülmez
Fatih Tekke
Özcan Bizati
Tamer Tuna
Tahsin Tam
İsmail Ertekin
Özer Hurmacı
Yalçın Gündüz
Nedim Vatansever
Murat Sözkesen
Ümit Şengül
Metin Serbest

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X