Bursaspor eski yöneticisi Ayhan Barışıcı; ‘Bozbey ile doğru adımlar atılacaktır’

www.olay.com.tr’de yayınlanan Final programına konuk olan Ayhan Barışıcı, “Bursa’da spor anlamında Mustafa Bozbey’in doğru adımlar atacağına inanıyorum. Mayıs ayındaki kongreyi başarılı bir şekilde halledebilirsek Bursaspor 3 yıl içerisinde özlediği yere çıkacaktır” dedi.

Bursaspor eski yöneticisi Ayhan Barışıcı; ‘Bozbey ile doğru adımlar atılacaktır’

Emre KURTBAY

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Onur Üyesi, BASKF Onursal Başkanı ve Bursaspor eski yöneticisi Ayhan Barışıcı, Türk sporu ve Bursaspor’la ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

www.olay.com.tr’de yayınlanan Final programına konuk olan Barışıcı, Türk sporunda liyakatin hakim olması gerektiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte kent sporu ve Bursaspor adına da önemli adımlar atılacağına inandığını söyledi.

LİYAKAT, ÇALIŞKANLIK, DÜRÜSTLÜK

Köklü bir spor anlayışını oturtulması gerektiğini vurgulayan Barışıcı, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in doğru adımlar atacağına inanıyorum. Lokal bazda spor aklının bir yere buluşabileceği bir takım insanlardan faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Spor kulüplerinde liyakata bakmak, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ön plana koymak gerekiyor. Yetişecek sporcuları sadece bugün başarılı olsunlar anlayışıyla yetiştirmemek lazım. Bursa’da iyi bir yapılanmayla belli bir noktaya getiririz diye düşünüyorum” dedi.

ORTAK AKILLA HAREKET EDİLMELİ

Bursaspor’la ilgili ümidini hiçbir zaman kaybetmediğini ve bulunduğu durumdan ortak akılla çıkabileceğinin altını çizen Barışıcı, “Son çıkan yasaya göre tam manasıyla yerine getirilip, ortak akılla hareket edilip bir yol haritası çizilirse Bursaspor en kısa sürede ligleri bir bir atlayarak yukarı çıkar. Yani sen ben kavgasını bitireceksin. Kulübün anayasasına göre hareket edeceksin. Programını ayarlayacaksın ve başarıyı elde edeceksin. Mayıs ayındaki kongreyi başarılı bir şekilde halledebilirsek Bursaspor 3 yıl içerisinde özlediği yere çıkacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

AĞABEYLER DEVREYE GİRMELİ

Yeşil beyazlı kulübün transfer tahtasının açılması gerektiğini ve bunun için şehrin ağabeylerinin ve mülki amirlerinin devreye girmesinin önemine dikkat çeken Ayhan Barışıcı, “Bu tahta hepimizi tahtalı köye götürecek herhalde. Bu meseleyi kökünden halletmeden Bursaspor’un geleceğiyle ilgili çok doğru şeyler konuşamayız. Altyapıda da ayrı bir şekillendirmeyle yetişecek çocukları 2-3 yıllık süre zarfında bulup çıkartmamız lazım. Aynı faciayı 3 yıl sonra bir daha yaşamayalım. Asansör takım olma lüksümüz yok. Bursa’ya hiç yakışmayan bir şey” derken şirketleşme konusunun da çok fazla irdelenmesi ve tartışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X