Bursaspor ‘fırsat’ maçına çıkıyor!

Bursaspor bu akşam Adanaspor karşısına galibiyet için çıkıyor… Yeşil beyazlıların Yeni Adana Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak mücadelesini Emre Kargın yönetecek. Tek hedef; 3 puana ulaşıp milli araya moralli girmek.

Bursaspor ‘fırsat’ maçına çıkıyor!

Bursaspor, TFF 1.Lig’de 27. haftanın kapanış maçında bugün Adanaspor deplasmanında galibiyet arayacak.

Yeni Adana Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Emre Kargın yönetecek. İlk kez Bursaspor’un bir maçında düdük çalacak olan Kargın’ın yardımcılıklarını Ogün Kamacı ve Ali Can Alp yapacak. Maçın 4. hakemi ise Erhan Kutlu olacak.

BU FIRSAT KAÇMASIN
Geçen hafta Ankaraspor’u yenerek play-off hattı ile arasındaki farkı 9 puana indiren Bursaspor, bu akşamki mücadeleyi de kazanarak iddiasını devam ettirmek istiyor. Yeşil beyazlılar haftaya 37 puan ile 9. sırada girerken, ligde kalma mücadelesi veren Adanaspor ise 28 puanla 13. basamakta bulunuyor. Son 7 maçında galibiyet elde edemeyen Çukurova ekibi 4 puan toplayabildi.

İKİ ÖNEMLİ EKSİK VAR
Sezonun ilk yarısında oynanan maçı 1-0 kazanan Bursaspor, rakibini bir kez daha devirerek hem milli araya moralli girmek hem de play-off yarışındaki rakipleriyle puan farkını biraz daha eritmek istiyor. Yeşil beyazlı takımda kırmızı kart cezalısı kaleci Ataberk Dadakdeniz ve sarı kart cezalısı Burak Kapacak forma giyemeyecek. Teknik Direktör Mustafa Er de maçı yine tribünden takip edip cezasını tamamlayacak.

OZEGOVİC YOK, ARIN’IN İLK MAÇI
Ev sahibi Adanaspor’da geçen haftaki Menemenspor maçında ağır bir sakatlık geçiren Sırp golcü Ognjen Ozegovic bu akşamki maçta yok. Önceki gün yapılan antrenmanda sakatlanan Serdar Özkan ve Ergin Keleş’in durumu ise bugün belli olacak. Hafta başında Teknik Direktör Emrah Bayraktar ile yollarını ayıran Adanaspor, Bursaspor maçına altyapı teknik sorumlusu Eyüp Arın yönetiminde çıkacak.

BİTİRİN ŞU KÖTÜ SERİYİ
Evinde oynadığı son iki maçta Akhisarspor ve Ankaraspor’u mağlup eden Bursaspor, deplasman fobisine Adana’da son vermeye çalışacak. Yeşil beyazlılar, dış sahadaki son 3 maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Bursaspor, bu süreçte Giresunspor’a 2-1, Balıkesirspor’a 3-0 ve son olarak Boluspor’a 2-1 kaybetti. Bu maçlar öncesinde ise Bursaspor’un deplasmanda 4 maçlık yenilmezlik serisi bulunuyordu. Timsahlar, dış sahada 13 maçta 15 puan toplayabildi.

ADANA İLE 58. BULUŞMA
Bursaspor, Adanaspor ile 58. kez karşı karşıya gelecek. Bu mücadelelerde yeşil beyazlı ekibin üstünlüğü dikkat çekiyor. Bursaspor, 32 mücadelede galibiyete uzanırken; 14 maç berabere bitti, 11 kez mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Adana’da oynanan 28 karşılaşmada ise Bursaspor 9 galibiyet elde ederken; 11 müsabaka eşitlikle sonuçlandı, Adanaspor ise evinde 8 kez kazandı.

ÜSTÜNLÜK BİZDE
İki ekip arasındaki son karşılaşmalara bakıldığında Bursaspor’un galibiyet serileri yakaladığı görülüyor. Türkiye Kupası ve 1. Lig’i kapsayan son 5 karşılaşmanın tamamını Bursaspor kazandı. Adanaspor ise son galibiyetini, Süper Lig’in 2016-2017 sezonunda Bursa’da oynanan karşılaşmada aldı. Son oynanan 16 maçın 13’ünü Bursaspor kazanırken, 2 maç berabere bitti, bir kez de Adanaspor kazanabildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X