Bursaspor, Galatasaray önünde moral arıyor

Ligin ikinci yarısının en az puan toplayan takımı olan yeşil beyazlılar, kendisi gibi bu sezon aradığını bulamayan rakibi karşısında prestij peşinde. Timsah Arena’daki maç 20.00’de başlayacak.

Bursaspor, Galatasaray önünde moral arıyor

Geçtiğimiz hafta Akhisar Belediyespor karşısında tarihi bir rezalet yaşayan Bursaspor, bu akşam sahasında Galatasaray’ı konuk edecek. Timsah Arena’da 20.00’de başlayacak olan mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek. 

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarının en az puan toplayan takımı olan yeşil beyazlılar, bugün kazanarak hem camiaya kendini affettirmek hem de prestij kazanmak istiyor.

11 NASIL OLACAK?

Timsah’ta kritik karşılaşma öncesi cezalı oyuncu bulunmuyor. Akhisar Belediyespor karşısında alınan 5-1’lik yenilgi sonrası Teknik Direktör Mutlu Topçu’nun sahaya nasıl bir 11 çıkaracağı ise merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta cezası nedeniyle forma giymeyen Ertuğrul Ersoy’un görev alacağı tahmin ediliyor. Ligde bu sezon aradığını bulamayan ve 4.sırada yer alan Galatasaray’da Teknik Direktör Tudor’un Sneijder ve Podolski’yle maça başlaması bekleniyor.

 

96.randevu

 

İki ekip, bugün oynayacakları karşılaşma ile birlikte Süper Lig’de 96. kez karşılaşacak. Geride kalan 95 maçta Galatasaray sahadan 48 kez galibiyetle ayrılırken, Bursaspor ise toplam 22 mücadelede gülen taraf olmayı başardı. 25 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sahamızda üstünüz

Bursaspor, Galatasaray’a karşı ligde çıktığı son 9 lig maçında galibiyet elde edemedi. Rakibini en son 2011-2012 sezonunda Bursa’da oynanan karşılaşmada Batalla’nın tek golüyle yenen Timsah, bu karşılaşmanın ardından ligde çıktığı 9 karşılaşmada 5 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı. Bursaspor’un Galatasaray ile lig tarihinde kendi sahasında oynadığı 47 karşılaşmada ise üstünlük kurduğu gözlendi. Bu maçların 18’inde sahadan 3 puan ile ayrılan Bursaspor, 12 mücadelede ise rakibine boyun eğdi.

Sneijder’i tutmak lazım

Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Bursaspor’a karşı çıktığı 11 resmi maçta 6 kez gol sevinci yaşarken, kariyerinde de en fazla gol attığı rakibin yeşil beyazlılar olması dikkat çekti.

Stancu Cim Bom’u seviyor

Bursaspor’un Rumen oyuncu Bogdan Stancu, Galatasaray’a karşı çıktığı 9 lig maçında fileleri 5 kez havalandırdı. Daha önce Spor Toto Süper Lig’de Anadolu’da Orduspor ve Gençlerbirliği formaları giyen tecrübeli forvetin Bursaspor’da ise golü bulunmuyor. 

STAT: Timsah Arena

SAAT: 20.00

HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay

EKSİKLER: Emre, Serdar, Furkan

EKSİKLER: Serdar Aziz, Semih Kaya

BİLET FİYATLARI: VIP 1-2.Balkon 400, batı alt 200, Spor Toto alt 100, Spor Toto üst 90, Teksas ve Tofaş  50, misafir tribün 65 TL. 

20.00 beIN SPORTS

BURSASPOR

1 Harun Tekin

24 Ertuğrul Ersoy

66 Tomas Sivok

4 İsmail Konuk

23 Aziz Eraltay

7 Merter Yüce

8 Cristobal Jorquera

11 Joshua John

10 Pablo Batalla

33 Onur Atasayar

30 Bogdan Stancu

 

GALATASARAY

1 Fernando Muslera

55 Sabri Sarıoğlu

3 Ahmet Çalık

21 Chedjou

23 Lionel Carole

27 Tolga Ciğerci

8 Selçuk İnan

7 Yasin Öztekin

10 Wesley Sneijder

11 Lukas Podolski

20 Bruma

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X