Bursaspor için büyük fırsat! Zirve yolunda kazanma vakti…

Ligde dolu dizgin giden Bursaspor bu akşam Altınordu’yu ağırlıyor… Yeşil beyazlılar, Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçtan galibiyetle ayrılıp zirve yarışında önemli bir adım daha atmak istiyor.

Bursaspor için büyük fırsat! Zirve yolunda kazanma vakti…

TFF 1.Lig’in tamamen yerli futbolcularla mücadele eden iki takımı Bursaspor ile Altınordu bu akşam karşı karşıya gelecek. Büyük çoğunluğunu altyapı oyuncularının oluşturduğu kadrosuyla geride kalan 18 haftada topladığı 30 puanla 7. sıraya yerleşen yeşil beyazlılar, kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor. Adana Demir galibiyetiyle haftaya damga vuran Bursaspor’da tüm planlar galibiyet üzerine kuruldu. Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı İstanbul bölgesi üst klasman hakemi Çağdaş Altay yönetecek.

İKİ ÖNEMLİ EKSİK VAR
Hakem Altay’ın yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Selahattin Altay yapacak. Maçın 4. hakemi ise Fevzi Erdem Akbaş olacak. Hakem Çağdaş Altay, Bursaspor’un ligin ilk yarısında deplasmanda 2-1 kazandığı Bandırmaspor maçını yönetmiş ancak verdiği kararlarıyla tepki çekmişti. Bursaspor’da sarı kart cezalıları Emirhan Aydoğan ile Furkan Emre Ünver bu kritik mücadelede forma giyemeyecek. Teknik Direktör Mustafa Er’in Ramazan Keskin ile Özer Hurmacı’ya görev vermesi bekleniyor. Altınordu’da ise sarı kart cezalısı Yusuf Yalçın ile sakatlıkları bulunan Metehan, Yiğithan, Emirhan yok.

Recep Aydın
rakip olacak

Altınordu’nun devre arasında Bursaspor’dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Recep Aydın, eski takımına rakip olacak. Recep geçen hafta Altınordu’nun Menemen’e 4-2 mağlup olduğu maçta ilk kez Altınordu forması giymişti.

Seri devam etmeli

Son 6 maçında 5 galibiyet 1 beraberlik alan Bursaspor, bu seriyi Altınordu karşısında da sürdürmek istiyor. Timsah 30 puanla 7. sıraya yerleşirken, Altınordu ise ligde çıktığı son 7 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabildi ve 28 puanla 9. basamağa geriledi.

12’den vurma zamanı

İki takım bugünkü mücadele ile birlikte 12. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Bursaspor’un üstünlüğü dikkat çekiyor. Yeşil beyazlılar, 6 maçı kazanırken, 3 müsabaka berabere sonuçlandı, 2 maçı da Altınordu önde bitirdi. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada Bursaspor sahadan 2-0 galip ayrılarak, İzmir’de Altınordu’ya karşı ilk galibiyetini almıştı.

6’lıyı tutturma zamanı

Bursa’da oynanan maçların tümünü, Bursaspor’un kazanması dikkat çekti. Yeşil beyazlılar, 5 resmi maçta rakibini ağırlarken, bu mücadelelerin tamamında, kalesinde gol görmeden galibiyetlere ulaştı. Geçtiğimiz sezon Bursa’da oynanan karşılaşmayı da 1-0 kazan yeşil beyazlılar bu geleneği sürdürmek için sahaya çıkacak.

Goller devam etmeli

Bu sezon sergilediği hücum performansıyla ön plana çıkan Bursaspor, şu ana dek kaydettiği 33 golle ligin de en golcü ekiplerinden biri konumunda. 18 yaşındaki santrfor Ali Akman, 10 kez rakip ağları havalandırarak takımın en skorer oyuncusu oldu. Bir diğer genç santrfor Batuhan Kör’ün ise 5 golü bulunuyor. Altınordu’da ise, deneyimli oyuncu Ahmet İlhan Özek, 5 golle takımının en skoreri konumunda.

Yakın takipteler

Bu akşamki karşılaşma, Türk futbolu açısından da önem taşıyor. Ligin en genç iki takımını karşı karşıya getirecek mücadelede, her iki ekibin de kadrosunda yabancı oyuncu barındırmaması dikkat çekiyor. Genç ve potansiyel yetenekli oyunculara sahip Bursaspor ile Altınordu’nun oynayacağı maçı, Avrupa’daki scoutların da yakından takip etmesi bekleniyor.

İŞTE MUHTEMEL KADRO

STAT: Bursa Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Çağdaş Altay, Gökhan Memişoğlu, Selahattin Altay

4. HAKEM: Fevzi Erdem Akbaş

19.00/TRTSPOR-beINMAX1

EKSİKLER: Emirhan Aydoğan, Furkan Emre Ünver

EKSİKLER: Yusuf Yalçın, Metehan, Yiğithan, Emirhan

BURSASPOR
1 M.Ataberk Dadakdeniz
2 İsmail Çokçalış
4 Cüneyt Köz
15 Aykut Akgün
3 Onur Atasayar
36 Burak Altıparmak
6 Ramazan Keskin
77 Tuğbey Akgün
10 Özer Hurmacı
7 Burak Kapacak
18 Ali Akman

Teknik Direktör: Mustafa Er

ALTINORDU
1 Erhan Erentürk
26 Furkan Metin
90 Sinan Osmanoğlu
20 Kahraman Demirtaş
88 Yusuf Can Esendemir
8 Oğulcan Ülgün
27 Emre Nefiz
24 Furkan Çil
30 Recep Aydın
9 Ahmet İlhan Özek
10 Ahmet Dereli

Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X