Bursaspor için kritik hafta!

Başkan adaylığını düşünenlerin önünde sadece 7 gün var… FIFA ve TFF’den ceza gelmemesi için yapılması gereken acil ödemeler ile yeni sezonun başlamasına bir ay kalması nedeniyle Bursaspor’un kaybedecek bir günü dahi yok.

Bursaspor için kritik hafta!

TFF 1.Lig’de sezonu hüsranla kapatan Bursaspor’da 23 Ağustos Pazar günü saat 11.00’e olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Eğer Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki ilk oturumda çoğunluk sağlanamazsa genel kurul 30 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de yapılacak. Mesut Mestan yönetiminin cuma günü olağanüstü genel kurul kararını açıklamasının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen henüz adaylığını açıklayan bir isim olmadı.

AKDEMİR’İN KARAR ANI!

Daha önce de aday olan ancak seçilemeyen eski yönetici ve işadamı Hüseyin Akdemir yeniden adaylık için yeşil ışık yaklaştı. Bir süredir ABD’de bulunan ve yurda dönen Akdemir’in bugün ekibiyle birlikte durum değerlendirmesi yapıp adaylıkla ilgili kesin kararını vereceği öğrenildi. Daha önce yaptığı açıklamada, “Bursaspor’un bu durumda olmasına çok üzülüyorum. Eğer, bir kongre kararı alınır ve ortam oluşursa, aday olabilirim. Amacımız Bursaspor’u layık olduğu yere getirmektir” ifadelerini kullanan Hüseyin Akdemir’in kongre kararının ardından nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.

ŞİMDİLİK SES VEREN YOK

Yeşil beyazlı camia Bursaspor’u yeniden ayağa kaldıracak güçlü bir yönetimin göreve gelmesini beklerken şuana kadar kimsenin adaylığını açıklamaması endişe de yaratmıyor değil. Öyle ki başkan adayı veya adayları tüzük gereği noterden onaylı 100 üyenin imzasını taşıyan başvuru dosyalarını, 13 kişiden oluşan yönetim kurulu listesiyle birlikte pazar günü saat 17.00’ye kadar Divan Kurulu’na temsil etmesi gerekiyor. 7 günlük süreçte adaylığı düşünenlerin elini çabuk tutması gerekecek.

ZAMAN İYİCE DARALDI

Kısa vadede 80 milyon TL ve FIFA’da bekleyen dosyalar nedeniyle de 6 milyon Euro olmak üzere 130 milyon TL’ye ihtiyacı olan Bursaspor’u sıkıntılı günler beklediğini bilmeyen yok. Göreve talip olacak yeni yönetim, hem bu borçları ödeyip olası puan silme ve transfer yasağı cezasını ortadan kaldırmaya hem de 1 ay sonra başlayacak lig için kadro oluşturmaya çalışacak. Bursaspor’u ayağa kaldıracak babayiğidin biran önce ortaya çıkması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X