Bursaspor için tek ihtimal var!

Bursaspor, 5 maçlık galibiyet hasretine bugün Akhisarspor’u yenerek son vermek istiyor… Yeşil beyazlıların Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak mücadelesini Yiğit Arslan yönetecek.

Bursaspor için tek ihtimal var!

TFF 1.Lig’de son 5 haftada galibiyete hasret kalan ve sadece bir puan alarak play-off yarışında geriye düşen Bursaspor bugün Akhisarspor’u yenerek umutlarını yeniden yeşertmek istiyor. Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak maçı İzmir bölgesi üst klasman hakemi Yiğit Arslan yönetecek. Arslan’ın yardımcılıklarını Furkan Ürün ve Suat Güz yapacak. Maçın 4. hakemi ise Mete Alpat olacak. Yiğit Arslan ilk kez Bursaspor’un bir maçında düdük çalacak.

ALTIPARMAK CEZALI
Perşembe akşamı sahasında ağırladığı Menemenspor’a 1-0 yenilerek taraftarını üzen Teknik Direktör Mustafa Er ve öğrencileri, son 14 maçının 12’sini kaybederek kümede kalma savaşı veren Akhisarspor’u devirerek hem galibiyet hasretine son vermek hem de camianın yüzünü güldürmek istiyor. Yeşil beyazlı takımda 4 sarı kart cezalısı Burak Altıparmak bugünkü maçta forma giyemeyecek. Hastalığı atlatan Onur Atasayar’ın ise oynaması bekleniyor.

Üst grupla fark daha fazla açılmasın

TFF 1.Lig’de son 5 maçından sadece bir puan çıkarabilen Bursaspor, 24. haftaya 31 puanla 10 sırada girdi. Play-Off hattı ile arasında 7 puanlık fark bulunan yeşil beyazlılar, Akhisarspor karşısında alacağı galibiyet ile iddiasını korumayı hedefliyor. 19 puan ile 16’ncı basamakta yer alan Akhisarspor ise kümede kalma savaşı veriyor. Son 14 maçında yalnızca 2 galibiyet elde edebilirken ve 12 kez sahadan yenilgiyle ayrılan Akhisarspor, üst üste aldığı 4 yenilgiyle düşme potasına girdi. Akhisarspor, son 2 deplasmanında kalesinde toplamda 9 gol gördü. Ege ekibinin bir basamak üzerindeki Boluspor ile arasında 4 puan fark bulunuyor.

Kır artık zincirlerini Batuhan

Ali Akman’ın süresiz kadro dışı bırakılmasının ardından Bursaspor’un en büyük gol umudu olan Batuhan Kör son haftalarda kaçırdığı pozisyonlarla saç baş yolduruyor. Bu sezon kupada 4, ligde ise 6 golü bulunan 20 yaşındaki forvet, en son 2-1 kaybedilen Altınordu maçının 36. dakikasında attığı golle takımını öne geçirmişti. Giresun, Tuzla, Balıkesir ve Menemen maçlarını boş geçen Batuhan’ın bugünkü karşılaşmada sessizliğini bozması bekleniyor.

Bu kez biz gülelim

Bursaspor ile Akhisarspor bugüne kadar 21 resmi maçta karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerdeki eşitlikler dikkat çekiyor. İki ekip 7’şer galibiyet elde ederken, 7 maç da berabere sonuçlandı. 2012 yılında başlayan 9 yıllık rekabette, her iki tarafın da birbirine üstünlük sağlayamadığı görülürken, bugünkü karşılaşma ile birlikte eşitlikler de bozulacak. Bursaspor, sahasında Akhisarspor’u 10 kez ağırladı. Yeşil beyazlılar, bu mücadelelerin 4’ünü kazanırken, 4’ünde de taraflar sahadan birer puanla ayrıldı. Akhisarspor ise Bursa deplasmanında 2 galibiyet elde edebildi. Geçtiğimiz sezon, Bursa’da oynanan lig müsabakasında gülen taraf 2-1’lik skor ile Bursaspor olmuştu. Sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan müsabakayı ise Akhisarspor 2-1 kazanmıştı.

Fırat Gül’ün ilk sınavı

Son 4 maçını kaybederek düşme hattında kalan Akhisarspor, yeni teknik patronu Fırat Gül yönetimindeki ilk sınavını Bursaspor’a karşı verecek. Sezona Cem Kavçak yönetiminde başladıktan sonra takımı Mesut Dilsöz’e emanet eden Akhisarspor, hafta içinde İstanbulspor karşısında yaşanan mağlubiyetin ardından Dilsöz’le yollarını ayırdı ve takımın başına Fırat Gül’ü getirdi.

İŞTE MUHTEMEL KADROLAR

STAT: Bursa Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Yiğit Arslan, Furkan Ürün, Suat Güz

4. HAKEM: Mete Alpat

16.00/beIN MAX 1-TRT SPOR

EKSİKLER: Burak Altıparmak, Vefa Temel, İsmail Can Çavuşluk (Bursaspor)

BURSASPOR
1 M.Ataberk Dadakdeniz
2 İsmail Çokçalış
23 Furkan Emre Ünver
4 Cüneyt Köz
3 Onur Atasayar
5 Emirhan Aydoğan
15 Aykut Akgün
11 Çağatay Yılmaz
10 Özer Hurmacı
7 Burak Kapacak
61 Batuhan Kör

Teknik Direktör: Mustafa Er

AKHİSARSPOR
1 Milan Lukac
22 Semih Görer
74 Doğukan Nelik
70 Göksu Mutlu
61 Kadir Keleş
12 Raheem Lawal
11 Onurcan Güler
90 Akwo Ayuk Taku
34 Yusuf Cihat Çelik
29 Alya Toure
28 Delarge Dzon

Teknik Direktör: Fırat Gül

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X