Bursaspor imzayı attırdı! İşte yeni antrenör…

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Frutti Extra Bursaspor, yeni başantrenörü Dusan Alimpijevic, 1+1 yıllık sözleşme imzaladı

Bursaspor imzayı attırdı! İşte yeni antrenör…

RECAİ UYSAL
ING Basketbol Süper Ligi’nin yanı sıra 7Days EuroCup’ta mücadele eden Frutti Extra Bursaspor’da Tutku Açık’tan boşalan başantrenörlük görevine getirilen Dusan Alimpijevic’le sözleşme imzalandı.

Barış Spor Salonu’nda Sırp antrenörlü 1+1 yıllık anlaşma yapıldı. Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, sezona başladıkları Tutku Açık’la işlerin bekledikleri gibi gitmediğini ifade ederken, “Sporun içinde bunlar var. Hedefimizden asla vazgeçmedik. Sezon başında yapılan planlar bazen değişebiliyor. Bursaspor tarihinin ilk yabancı koçu. Dusan hedefleri olan birisi olduğu için bizimle başarılı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BEKLENTİLERİ BİLİYORUM
Frutti Extra Bursaspor’a başarılı olmak için geldiğini ifade eden Dusan Alimpijevic ise “Umarım sezonun devamı başarılı şekilde geçecek. Hemen çalışmaya başladık. Çok iyi bir kulüp organizasyonu var. Herkes sıcakkanlı yaklaştı. Beklentilerin farkındayım. Aralık ayında zorlu bir fikstürümüz var, 3 günde bir maç oynayacağız. Ancak, bahanemiz yok. Cevap vereceğiimz yer basketbol sahası, bunun dışında konuşacağımız bir durum yok. Bana göre yönetimimiz hem yerli hem de yabancı oyuncu tercihleri konusunda doğru işler yapmış. Takımı geliştirip iyi sonuçlar almaya çalışacağız” dedi.

ZOR BİR SÜREÇ VAR
Gelmeden önce EuroCup maçlarını izlediği için Bursaspor’u bildiğini belirten Sırp antrenör, “Takım iyi bir kadroya sahip. Hücum anlamında yetenekli potansiyelli bir takım ancak savunma anlamında çok yol katetmeliyiz. Ciddi ligde oynadığımız için oyunun iki tarafına da dikkat etmeliyiz. Gelişmeye açık bir takım. Ne yazık ki önümüzdeki engellerden birisi aralık ayında çok maç yapacak olmamız. Afyon maçına kadar olan süreci lehimize çevirmeye çalışacağız. Pozitif, gelişmeye açık, herşeyini sahaya sunan, kulübün yapısına sahip çıkan oyuncularla çalışmak isterim. Bunlar benim için önemli. Sezon ortasında geldim ama hiçbirşey için geç değil. Herşeyi ortaya koymak için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

Stopaj gideri bizi zorluyor
Barış Spor Salonu’nu yenilediklerini ve Frutti Extra Bursaspor’un mabedi haline getirdiklerini belirten Başkan Sezer Sezgin, “Sezon başladığında maçlarımızı taraftarla oynamayı planlıyorduk. Bizler gibi taraftardan güç alan camialar için zor bir durum. Avrupa maçlarında taraftarımız olsaydı birçok maçı çevirebilirdik. Sezon başında bütçemizi belirlerken, taraftar geliri bizim için önemli bir yere sahipti. Reklam ve stopaj iadeleri bizi rahatlatacaktı. Pandemi nedeniyle stopaj iadesi kaldırıldı. Formamızda sponsor alanlarımızda da boşluklar var. Uludağ İçecek AŞ sağ olsun bize destek oluyor. Bizim bütçemiz 10-11 milyon TL. Ancak, 3-3,5 milyon TL stopaj giderimiz var. Bu çok büyük kar eden şirketlerin ödemesi bile zorken bizim gibi kamu yararına spor kulüplerinin bunun altında kalkması mümkün değil. Bununla ilgili bir an önce çalışma yapılması gerekiyor” dedi. İlk 3 yıllık hedeflerinin sportif başarıdan çok mali disiplini sağlamak olduğunu ifade eden Sezgin, “Avrupa’da oynayıp ardından kapanan başka takımlar gibi olmak istemiyoruz. Önemli olan takımın ilelebet sürmesi. Bu seneki hedefimiz, hem ligde kalıcı olmak hem de play-off bandına ligi bitirmek” dedi.

DUSAN ALİMPİJEVİC KİMDİR?
09 Mart 1986 Sırbistan doğumlu olan Dusan Alimpijevic 2008 yılında antrenörlüğe başladı. Sırbistan U20 Milli Takımı’nda asistan koçluk yapan Alimpijevic 2014 yılında Avrupa 3.sü olan Sırbistan U20 Milli Takımı’nda yer aldı. 2016 yılında FMP Belgrad takımında geçirdiği başarılı yılın ardından, 2017 yılında EuroLeague’de yer alan Kızılyıldız takımının başantrenörü olarak görev yaptı. Sırp antrenör en son Rus takımı Avtodor Saratov’u çalıştırdı. Alimpijevic ayrıca 2018 yılında NBA yaz liginde Dallas Maverick takımında asistan coach olarak yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X