Bursaspor kaç dosyaya ne kadar ödeyecek?

Yeşil beyazlı kulübün güncel borcu 1 milyar 457 milyon 379 bin TL olarak açıklanırken, transfer tahtasındaki 42 dosyanın toplam maliyeti 308 milyon 88 bin 671 TL. Ancak, 19 dosya için 230 milyon TL’lik ödeme ya da yapılandırma yapılması yasağın kalkması için yeterli olacak.

Bursaspor kaç dosyaya ne kadar ödeyecek?

Erdal AKÇAY

19 veya 26 Mayıs’ta yapılacak Olağan Genel Kurul’da yeni yönetimini seçmeye hazırlanan Bursaspor’da mevcut başkan Sinan Bür ve ekibi düzenlediği basın toplantısında 90 günlük görev sürelerini değerlendirip, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özlüce ibrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Sinan Bür’ün yanı sıra, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Asbaşkan Sinan Oral, Futbol Şube Sorumlusu İsmail Ertekin, İletişim ve Medya İlişkileri yöneticisi Erkan Öncel ve Projelerden Sorumlu yönetim kurulu üyesi Orhan Efe katıldı.

TRANSFERE ENGEL 19 DOSYA VAR

Toplantıda en çok kulübün borçları ve 2 yıldır kapalı olan transfer tahtasının maliyeti merak ediliyordu. Yapılan açıklamalara göre Bursaspor’un güncel borcu 1 milyar 457 milyon 379 bin TL. Transfer tahtasındaki bulunan 42 dosyanın maliyeti ise, 16 milyon 2 bin 946 TL, 7 milyon 832 bin 841 euro, (272 milyon 191 bin 225 TL) ve 610 bin dolar (19 milyon 794 bin 500 TL) olmak üzere 308 milyon 88 bin 671 TL. Ancak, transfere engel 19 dosya için 8 milyon TL, 6,2 milyon euro (215 milyon 512 bin TL) ve 175 bin dolar (5 milyon 678 bin 750 TL) olmak üzere dünkü kurla 229 milyon 190 bin 750 TL ödeme ya da yapılandırma yapılması yasağın kalkması için yeterli olacak.

HENÜZ RANDEVU ALAMADIK

Başkan Sinan Bür, olağan genel kurul sürecinde yeşil beyazlı kulübün idari ve mali durumu hakkında bilgi vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den henüz bir randevu alamadıklarını söyledi. Başkan Sinan Bür şunları söyledi: “Mustafa Bozbey’le 3-4 defa görüştüm. Ama ya maçta ya da etkinlikte görüştüm. Benim onlara teklifim Bursaspor’u kurtarma adına bir araya gelelim dedim. Randevu da istedik ama geri dönüş olmadı. Sitemim bu yönde.”

ENES ÇELİK İLE GÖRÜŞÜYORMUŞ

“Bursaspor iyi durumda değil. Hızlı hareket etmek lazım. Belki acil işleri vardır. Ama Bursaspor’u atlamasa iyiydi. Mustafa Bozbey’in Enes Çelik’le ilgili çalışması varmış. Görüşüyorlarmış. Bizden yönetici isterlerse veririz. Enes Çelik yönetim kurarsa Bursaspor emin ellerde derim. Ama Recep Günay ve benzeri kişiler gelirse biz görevi bırakmayız, devam ederiz. Ama ekonomik gücü yüksek gruplar gelirse seve seve… Sitemkar değil gerçeği konuştum ben.” Başkan Sinan Bür, ayrıca Divan Başkanı Galip Sakder’i de, “Galip Sakder kardeşimiz, arkadaşımız bazı açıklamalar yaptı. ‘Saygın bir başkan ve yönetim istiyoruz’ diye. Bizi saygın bulamıyor her halde” diyerek eleştirdi.

 

Benzinlik arazisi kulüpte kalır mı?

Bursaspor’un İletişim ve Medya İlişkileri yöneticisi Erkan Öncel benzinlik arazisi ile ilgili 250 milyon TL’yi hedeflediklerini ancak seçimlerin yaklaşmasından dolayı bu satışı o döneme kadar gerçekleştirmenin kendilerine yakışmayacağını söyledi. Öncel, “Benzin istasyonu için çok mücadele ettik. Siyasi iktidarın oluşumu bize çok büyük desteği oldu. Satışın engellenmesi konusunda Ziraat Bankası’na çok ciddi baskılar yapıldı. Satış iptal oldu. 250 milyon TL civarı bir rakam hedefledik. 2 yıl yatırımcı firma da burayı kullanmayacaktır. Kiracısı Petrol Ofisi. Müşteri de oluşturduk. Ama geldiğimiz noktada zaman çok daraldı. Seçim de var. Biz bu durumu kullanmak istemiyoruz. Bize yakışmaz. Mustafa Bozbey’in ne kadar Bursasporlu olduğunu biliyoruz. Bursaspor’un tek varlığı burası. Belki Bursaspor’un malı olarak kalır. İnşallah böyle de bir şey olacak. Mayıs sonunda tekrar satışı var. Eğer satılırsa Bursaspor buradan pay alamaz, yazık olur.” dedi.

12.5 milyon TL’lik yenileme zararı!

Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oral, sezon başındaki yönetimin bazı futbolcuların sözleşmelerini uzatmadan yenilediğini ve kulübün zararının 12,5 milyon lira olduğu açıklandı. Sinan Oral, “Bursaspor’da sözleşmeler yenilenmiş. Ama sadece maddi anlamda. Sezon uzatma yok. Bursaspor’un kasasından çıkacak rakam ise 12,5 milyon TL. Ücretler yükseltilmiş ancak hiçbir ödeme de yapılmamış” dedi.

 

Eski yönetici kulübün evine kiraya verip kazanç mı sağlamış?

Başkan Sinan Bür basın toplantısında eski bir yöneticinin yaptığı akıl almaz olayı anlattı. Recep Günay yönetiminde yer alan ve emlak işi ile uğraşan bir yöneticinin (2. Başkan Metin Genç) görev yaptığı sırada kulübe ait Kayapa’da bulunan bir evi kiraya vererek maddi kazanç elde ettiğini belirtti. Sinan Bür, kulübe elektrik faturası gelmesi sonucu boş zannettikleri evde eski yöneticinin evi kiraladığını ve kira parasını da zimmetine geçirdiğini açıkladı. Bu durumun anlaşılması üzerine kulüp eski yöneticiye dava açtı.

 

Berat ve Ertuğrul gidiyor

Bursaspor Futbol Şubesi Sorumlusu İsmail Ertekin altyapıdan yetişen Berat Altındiş ile Ertuğrul Kurtuluş’un alacaklarına karşılık yetiştirme bedelleri karşılığında sezon sonu serbest kalacaklarını ifade etti.

 

Deniz ve Furkan ayrılmak istiyor

Ertekin, Deniz Aydın ve Furkan Emre Ünver’in de takımdan ayrılmak için yönetimle görüştüğünü ifade etti. Ertekin bu oyuncuların ayrılırken kulübe bir gelir kazandırma şanslarının olmadığının da altını çizdi. Yeşil beyazlı kulüpten daha sonra bu iki oyuncuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Basın toplantısında Futbol Şube Sorumlumuz İsmail Ertekin’in profesyonel futbolcularımız Furkan Emre Ünver ve Deniz Aydın ile ilgili söylemleri yanlış anlaşılmıştır. İsmail Ertekin futbolcularımız için yetiştirme bedeli olmadığı için bağlayıcı bir sözleşmelerinin olmadığını söylemek istemiştir. Ayrıca Furkan Emre Ünver’in kulübümüzle olan sözleşmesi 2025 yılında sona erecektir.” denildi.

 

Yusuf Bodrum’da

Yusuf Sertkaya için TFF 1. Lig ekiplerinden Bodrumspor ile anlaştıklarını belirten Ertekin, bu transferden Bursaspor’un 5 milyon lira civarında yetiştirme bedeli alacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X