Bursaspor kongresinde önemli kararlar!

Bursaspor Genel Kurulu’nda önemli kararlar alındı…

Bursaspor kongresinde önemli kararlar!

Dünkü genel kurulda Bursaspor’un 31 Mart 2021 itibariyle toplam borcunun 545 milyon 723 bin 987 lira 61 kuruş olduğu açıklandı. Kısa vadeli borçlar 247 milyon 616 bin 965 TL, uzun vadeli borçlar 248 milyon 91 bin 734 TL olduğu belirtildi. Bu arada Erkan Kamat kongre öncesi düzenlediği basın toplantısında yeşil beyazlı kulübün güncel borcunun 570 milyon TL olduğunu açıklamıştı. Transfer tahtasının açılması için 7 milyon 263 bin Euro + 8 milyon 68 bin TL’ye ihtiyaç olduğunu belirtip, 46 dosya için gerekli paranın toplam 85 milyon TL olduğunu ifade etmişti.

427 kişinin üyeliği düştü

Bursaspor Kulübü tüzüğü gereği, 2019 ve 2020 yılı aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için üyelikleri askıya alınan 427 delegenin üyelikleri, isimleri tek tek okunduktan sonra, açık oylama sonucunda oy çokluğuyla düşürüldü.

Oyuncu satmayın tüm deplasman masrafları bizden

Genel kurulda söz alan Bursasporlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Enes Can Demir alkış alan bir açıklama yaptı. Demir, “Türk kulüpleri, son 2-3 sezondur ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldı. Bursaspor’da bunun başını çeken kulüplerden oldu. Başkan adaylarına açık çağrımızdır. Seçilecek yönetimin futbolcu satışı yapmadan tahtayı açması ve kulübün mali yapısını şeffaflık içerisinde kamuoyuyla paylaşması halinde bu sezon bütün deplasman masraflarını biz derneğimiz olarak karşılayacağız” dedi.

İhraçları istendi

Olağan seçimli genel kurulda kongre üyelerinden Burak Korkmaz’ın verdiği önergeyle başka takım taraftarı ve kongre üyesi olan isimlerin kulüpten ihraç edilmeleri istendi. Başka kulüp takımlarını tuttukları öne sürülen Bursa milletvekilleri İYİ Parti’li İsmail Tatlıoğlu, AK Parti’li Atilla Ödünç ve CHP’li Yüksel Özkan’ın Bursaspor kongre üyeliklerinin iptal edilmeleri yönünde dilekçe verildi. Genel kurula sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edilirken, bundan sonraki sürecin seçilen yönetim ve kurullar tarafından yürütülmesi bekleniyor.

Bütçe kabul edildi

Genel kurulda tahmini bütçe okunurken, tahmini gelir toplamı 194 milyon 50 bin lira, giderler toplamı ise 227 milyon 400 bin olarak belirtildi. Bütçenin 33 milyon lira açık verdiği görüldü. Tahmini bütçe oy çokluğu ile kabul edildi.

3 kişilik bağımsız denetleme kuruluna onay

Genel kurulda verilen önerge üzerine rahmetli şampiyon başkan İbrahim Yazıcı’dan sonra Bursaspor’da görev yapmış başkan ve yöneticilerin döneminde yapılan harcamaların denetlenmesi için üç kişilik bağımsız denetleme kurulu oluşturulması oy çokluğuyla kabul edildi. Vergi denetmeni Hüseyin Köroğlu, mali müşavir Merih Ayder ve divan kurulu üyesi Selim Kurtulan’dan oluşan ekibin kulübün hesaplarını inceleyip genel kurula rapor sunması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X