Bursaspor ligde dönüm maçına çıkıyor… Var mısın yok musun?

Bursaspor’un bu akşamki rakibi Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Yılport Samsunspor. Yeşil beyazlıların Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 19.00’daki zorlu mücadelesini Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Bursaspor ligde dönüm maçına çıkıyor… Var mısın yok musun?

Hafta içi mesaisinde Bandırmaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek moral bulan Bursaspor, TFF 1.Lig’in 14. haftasında bugün Yılport Samsunspor’u konuk edecek. Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak zorlu mücadeleyi Ankara bölgesi üst klasman hakemi Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılıklarını Erdinç Sezertam ile Utku Tunavelioğlu yapacak. Maçın 4. hakemi ise Ahmet Ecevit olacak.

ADANA’DA DÜDÜK ÇALDI
Süper Lig hakemi Yaşar Kemal Uğurlu Bursaspor’un en son 25 Temmuz’da Adana Demirspor ile deplasmanda oynadığı ve 4-1 kaybettiği play-off yarı final rövanş maçını yönetmişti. Uğurlu yönetiminde bugüne kadar 13 maça çıkan Bursaspor, sadece 3 galibiyet alırken, 6 maçtan mağlup ayrıldı. 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

HEDEF 20 PUANA ULAŞMAK
Samsunspor’u da yenerek çıkışını sürdürmek isteyen yeşil beyazlı takımda Vefa Temel ile birlikte Covid-19 testi pozitif çıkan Aykut Akgün dışında eksik bulunmuyor. Bursaspor’un bugünkü maçta en büyük kozu 4 maçlık gol orucunu bozan Ali Akman ile birlikte Bandırma’da siftah yapan Özer Hurmacı ve Burak Kapacak olacak. Yeşil beyazlı takım 6 yıl sonra karşılaşacağı 21 puanlı Samsunspor’u devirerek puanını 20’ye yükseltmek ve play-off mücadelesine tutunmak istiyor.

27. galibiyet peşindeyiz

Bursaspor ile Samsunspor ilk kez kozlarını paylaştıkları 1965 yılından bu yana ligler ve kupa maçlarında toplamda 67 kez karşı karşıya geldi. Tarihsel rekabet rakamlara da yansırken; Bursaspor 26 kez, Yılport Samsunspor ise 22 kez kazanan taraf oldu. Geride kalan 19 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İki ekip son olarak 2014 yılında kupada karşılaşırken, Bursa’daki maç 1-1’lik skorla sonuçlandı.

Evimizde üstünüz

İki ekibin Bursa’da oynadığı maçlarda ise ev sahibinin üstünlüğü dikkat çekiyor. Bursaspor’un ev sahipliğindeki 32 maçın, 18’ini yeşil beyazlılar kazanırken, Samsunspor 7 kez kazandı, diğer 7 maç da berabere sona erdi. Sahasında rakibine 5 maçtır kaybetmeyen yeşil beyazlılar, bu mücadelelerin de 4’ünü kazanırken, Samsun ekibi son galibiyetini 2000 yılındaki lig maçında 2-0 ile aldı.

Ertuğrul Sağlam yine rakip oldu

Geçen sezon 2. Lig’de grubunu şampiyon olarak tamamlayıp TFF 1.Lig’e yükselen ve ciddi transfer yatırımı ile lige başlayan Yılport Samsunspor’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam için bugünkü maç duygusal bir mücadele olacak. Sağlam, 2009-10 sezonunda Bursaspor’un teknik direktörü olarak Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, 13’üncü kez yeşil beyazlı takıma rakip olacak Sağlam’ın takımları; 6 galibiyet, 3’er beraberlik ve mağlubiyet aldı.

Ali Akman hepsine bedel!

Bursaspor, ligin en golcü takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. 22 kez gol sevinci yaşayan yeşil beyazlılar, 22 gollü Adana Demirspor’un ardından en fazla gol atan takım konumunda. Bursaspor’un 18 yaşındaki santrforu Ali Akman da, 8 golle takımın en golcü ismi. Yılport Samsunspor ise 16 kez gol sevinci yaşarken, Burak Çalık, Guido Koçer ve İlyas Kubilay Yavuz ikişer gol kaydetti.

Öne geçip bitirelim

Büyükşehir Belediye Stadı’nda bu sezon 6 maça çıkan Bursaspor, üçer kez galibiyet ve mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu mücadelelerin dördünde öne geçen yeşil beyazlılar, sadece ikisini kazanabildi. Bir kez de geriden gelerek kazanan Bursaspor, diğer maçlarda mağlup oldu. Yılport Samsunspor ise 4 kez geriye düşerken, sadece bir kez yenildi.

İŞTE MUHTEMEL KADROLAR

STAT: Bursa Büyükşehir Belediye
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Utku Tunavelioğlu
4. HAKEM: Ahmet Ecevit

EKSİKLER: Vefa Temel, Aykut Akgün

EKSİKLER: Caner Arıcı, Veli Çetin

19.00/beIN MAX 1-TRT SPOR

BURSASPOR
1 M.Ataberk Dadakdeniz
2 İsmail Çokçalış
4 Cüneyt Köz
23 Furkan Emre Ünver
3 Onur Atasayar
36 Burak Altıparmak
5 Emirhan Aydoğan
61 Batuhan Kör
10 Özer Hurmacı
7 Burak Kapacak
18 Ali Akman

Teknik Direktör: Mustafa Er

SAMSUNSPOR
1 Nurullah Aslan
89 Erkam Peşmen
42 Guy Yameogo
6 Yalçın Kılınç
39 Kerem Can Akyüz
35 Ferhat Çulcuoğlu
7 Guido Koçer
14 İ.Kubilay Yavuz
10 Vukan Savicevic
24 Burak Çalık
70 Nadir Çiftçi

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X