Bursaspor lige puanla başlamak istiyor

Yeni sezonu Medipol Başakşehir deplasmanıyla açacak olan Bursaspor, Süper Lig’e puanla başlamak istiyor.

Bursaspor lige puanla başlamak istiyor

Süper Lig’de 2017-2018 sezonu, 11 Ağustos Cuma günü saat 21.45’te oynanacak Medipol Başakşehir-Bursaspor karşılaşmasıyla başlayacak. Teknik direktörlük koltuğuna gelen Paul Le Guen’in ardından yeni bir hava yakalamak isteyen yeşil beyazlı ekip, kuruluşundan itibaren 55’inci sezonunu yaşayacak. İlk olarak o dönemki adıyla Türkiye 1’inci Ligi’nde ilk kez İzmir Demirspor ile karşılaşan ve sahadan 1-0 yenik ayrılan Bursaspor’un sezon başlangıçlarında ise aldığı olumsuz sonuçlar göze çarpıyor.

GENELDE MUTSUZ BAŞLIYOR

Geride kalan 54 sezon içerisinde oynadığı ilk lig maçlarının 18’ini kazanan yeşil beyazlı ekip, 15 karşılaşmada 1 puana razı olurken, 21 mücadelede ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. İstanbul deplasmanıyla sezonu açacak olan Bursaspor, dış sahada oynadığı ilk maçalarda da istediğini elde edemedi. Toplam 23 kez ilk maçını dışarıda oynayan yeşil beyazlı ekip bu maçların yalnızca 4’ünü kazandı, 6’sında berabere kaldı ve 13 kez de mağlup oldu.

SON YILLARDA TOPARLADI

Son 9 sezonun açılış karşılaşmalara bakıldığında ise Bursaspor’un beraberliğinin bulunmadığı görülüyor. Bu süreçte 6 kez kazanan ve 3 mücadelede ise sahadan yenik ayrılan yeşil beyazlı ekip, geçtiğimiz sezonda da ligin açılış karşılaşmasını oynamış ve deplasmanda Adanaspor’u 2-1 yenmeyi başarmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X