Bursaspor ligin en kritik maçına çıkıyor!

Bursaspor bu akşam Karadeniz deplasmanında zirve mücadelesi eren Samsunspor karşısına çıkıyor… Yeni 19 Mayıs Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Ankara bölgesi üst klasman hakemi Kadir Sağlam yönetecek. Mustafa Er ve öğrencileri, prestij maçını kazanıp camianın yüzünü güldürmeye devam etmek istiyor.

Bursaspor ligin en kritik maçına çıkıyor!

TFF 1.lig’de üst üste aldığı iki yenilgiyle play-off hedefinden uzaklaşyan ve son olarak Bandırmaspor’u 2-1 mağlufp ederek moral bulan Bursaspor bu akşam Karadeniz’de sahaya çıkacak. Yeşil beyazlılar, sezonu ilk ikide bitirip Süper Lig’e yükselmeyi hedefleyen Yılport Samsunspor’a konuk olacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı Ankara bölgesi üst klasman hakemi Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Ömer Tevfik Özkoç ve Ali Tuna yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Demokrat Özgür Güneş olacak.

İLK MAÇI KAZANMIŞTIK
Hakem Kadir Sağlam’ın daha önce yönettiği maçlarda Bursaspor, 26 Ekim 2019’da İstanbulspor’u deplasmanda 2-1 yenerken, 22 Aralık 2019’da İzmir’de oynanan maçta Menemenspor’a 2-1 mağlup olmuştu. Sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatan İsmail Çokçalış ve Cüneyt Köz dışında eksiği bulunmayan Teknik direktör Mustafa Er yönetimindeki Bursaspor, prestij niteliğindeki maçı kazanıp camianın yüzünü bir kez daha güldürmek istiyor. Sezonun ilk yarısında Bursa’da oynanan karşılaşmayı Bursaspor 3-0 kazanmıştı.

SAMSUN SIKINTILI
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Samsunspor son dönemde sıkıtlı günler geçiriyor. Zirve yolunda puan kaybına tahammülü kalmayan Karadaniz ekibinde 2-2’lik Menemen maçının ardından yönetim kurulu kararıyla Kerem Can Akyüz, Burak Çalık ve Caner Arıcı’nın sezon sonuna kadar kadro dışı bırakılması takım içinde huzursuzluk yaratmıştı. İkincilik koltuğunu lider Giresun’u da yenen Adana Demir’e kaptıran Samsunspor’un bu akşamki maçta puan kaybına tahammülü bulunmuyor.

69. randevuda 28’i arıyoruz!

Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında Samsunspor ve Bursaspor tarihlerindeki 69. randevularına çıkacak. Geride kalan 68 maçta Bursaspor 27 galibiyet alırken, Samsunspor 22 kez kazandı. 2 takım arasında oynanan 19 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Evinde etkililer

Son haftalarda oynadığı kötü futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarının tepkisini çeken Samsunspor, geride kalan 30 maçta 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 58 puan topladı. Bu maçlarda rakip filelere 47 gol atan kırmızı beyazlılar kalesinde ise 28 gol gördü. Ev sahibi olarak çıktığı 15 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Samsunspor, içeride oynadığı maçlarda 26 gol atarken, 14 gol yedi.

Timsah gurbetten 18 puan getirdi

30 hafta sonunda 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Bursaspor 43 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 49 gol atan yeşil beyazlılar, kalesinde ise 47 gol gördü. Deplasmanda bu sezon 15 maça çıkan Bursaspor 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Dışarıda oynadığı maçlarda 23 gol atan yeşil beyazlılar, 25 gol yedi.

İŞTE MUHTEMEL KADROLAR

STAT: Samsun Yeni 19 Mayıs
HAKEMLER: Kadir Sağlam, Ömer Tevfik Özkoç, Ali Tuna

4. HAKEM: Demokrat Özgür Güneş

EKSİKLER: Kerem Can Akyüz, Burak Çalık, Caner Arıcı

EKSİKLER: İsmail Çokçalış, Cüneyt Köz

19.00/beIN MAX 1-TRT SPOR

Y.SAMSUNSPOR
1 Nurullah Aslan
48 Erhan Kartal
4 Veli Çetin
6 Yalçın Kılınç
53 Mücahit Albayrak
27 Dja Djedje
15 Jugurtha Hamroun
17 Gökhan Karadeniz
10 Vukan Savicevic
30 Yasin Öztekin
94 Mathias Coureur

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

BURSASPOR
40 Canberk Yurdakul
6 Ramazan Keskin
15 Aykut Akgün
22 Taha Altıkardeş
3 Onur Atasayar
5 Emirhan Aydoğan
36 Burak Altıparmak
10 Özer Hurmacı
77 Tuğbey Akgün
88 Berat Altındiş
7 Burak Kapacak

Teknik Direktör: Mustafa Er

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X